Farplas işçisi haklarını söke söke alıyor!

Farplas işçisi haklarını söke söke alıyor!

Kocaeli Gebze TOSB’da bulunan Farplas Otomotiv fabrikasında işçiler, patronun düşük zam teklifine üretimden gelen güçlerini kullanarak cevap verdi. Farplas işçileri bir süredir DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş sendikasında örgütlenme çalışması yürütüyordu. 20 Ocak’ta, taleplerini eylemlerle dile getiren Farplas işçileri ellerini şaltere uzattı, gece vardiyasındaki işçiler sabah vardiyasına gelenlerle birleşerek iş durdurdu.

Farplas işçisi patronu dize getirdi! 

Yapılan yetersiz zam teklifinin iyileştirilmesinden, 4 maaş ikramiyeye, yıllık izin haklarına dokunulmamasından, bir dizi sosyal hak talebi için birleşen Farplas işçileri, kar kış demeden, patronun baskıları karşısında bölünmeden mücadeleye girişti. Bir gün süren iş durdurma eyleminin ardından patron, sorunları çözeceğini ve sendika ile görüşeceğini söyledi.

Bütün talepleri karşılanana kadar mücadeleye devam edeceklerini üstüne basa basa söyleyen Farplas işçileri, 4 ikramiye talebinin kabul edilmesine, işten atma olmayacağı sözünün verilmesine karşılık sendikalı olmaktan, örgütlülüklerinden de vazgeçmediler. Haklarını tercih ettikleri sendikayla alacaklarını söylediler, örgütlenmeye devam ettiler!

İşçiler haklarını söke söke aldı! Sendikal örgütlenmeyi başarıyla sonuçlandırdı!

Farplas patronu sendikalaşmayı engellemek için geçmişte pek çok kez işten çıkartmaya gitmiş, fabrikayı farklı şirketlere, iş kollarına bölmüştü. Son süreçte ise Türk Metal Sendikası’nın yöneticileri de fabrikanın önüne gelerek, işçilere çeşitli ‘telkinlerde’ bulundular. Ancak örgütlenen işçiler patronun, Türk Metal’i devreye sokan son ayak oyununa da aman vermediler.

Binin üzerinde Farplas işçisi talepleri için eylemlerini sürdürürken bir yandan da aylardır süren sendikal örgütlenmeyi de nihayete erdirerek, sendikaları Birleşik Metal-İş’in yetki için gerekli çoğunluğa ulaşmasını sağladılar.  Bu süreci iş durdurma ile taçlandırarak resmi yetkinin arkasında esas etkiyi sağlayan üretimden gelen güçlerini ortaya koydular. Taleplerinin bazılarının karşılandığı, ama fabrikanın örgütsüz kaldığı bir sonucu kabul etmediler. Patronun sendikayı engellemek için attığı her adımı boşa düşürdüler. Sendikalarında ısrar ettiler ve başardılar!  

Farplas işçisi hak verilmez alınır diyerek örnek oluyor

Farplas işçileri bu güçle haklarını patrondan beklemeyip söke söke alıyorlar. Farplas işçilerini saygıyla ve sınıf mücadelesinin coşkusuyla selamlıyor, sınıf kardeşlerimize örgütlü işçi sınıfının saflarına hoş geldiniz diyoruz! Şüphesiz ki verdikleri mücadele bütün işçi sınıfına örnek olmaktadır ve bugün kazandıkları mevzii Türkiye işçi sınıfının mücadelesinde önemli bir yer tutacaktır. Farplas işçisinin mücadelesi mücadelemiz, zaferi zaferimizdir!