Muğla’da emekçilerin 8 Ekim çağrısı

Muğla’da DİSK, KESK, TMMOB ve TTB; 8 Ekim’de Ankara’da düzenlenecek olan ‘Emekçilerin ve Ezilenlerin Sokak Meclisi’ne katılım çağrısı yaptı.

27 Eylül’de Muğla merkezde Sınırsızlık Meydanı’nda saat 17.00’de toplanan emekçiler adına basın açıklamasını KESK üyesi Ali Kılıç okudu. Basın açıklamasında şunlara yer verildi: ’ Anayasa Referandum sürecinde kamu emekçilerine "toplu sözleşme düzeni getiriyoruz" denilmişti. Oysa gündeme getirilen 4688 sayılı Yasa‘daki değişiklik ile bırakın özgür toplu sözleşmeyi, kamu emekçilerinin grev hakkı bile engellenmektedir. Özel İstihdam Büroları ile emekçiler köleleştirilmeye, Torba Yasa ile emek sömürüsü daha da artırılarak emekçilerin sürgün edilmelerine ve güvencesizleştirilmelerine yasal kılıf uydurulmaya, Ulusal İstihdam Stratejisi adı altında, 12 Eylülcülerin bile cesaret edemediği biçimde kıdem tazminatları kaldırılmaya, özel ve kamu alanı sermayeye peşkeş çekilmeye, emek değersizleştirilmeye çalışılmaktadır. KHK‘larla kamu hizmetlerinin tasfiyesi/ticarileştirilmesi süreci tamamlanıp güvencesiz istihdam olağan hale getirilmektedir.’

Sosyalist partilerin de destek verdiği basın açıklamasında sık sık ‘Sendika Hakkımız, Grev Silahımız’, ‘Gün Gelecek Devran Dönecek, AKP Halka Hesap Verecek’, ‘Kurtuluş Yok Tek Başına, Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz’ sloganları atıldı. Havanın kararmasıyla meşalelerinde yandığı basın açıklaması alkışlarla saat 18.00’de sona erdi.