CHP’nin mumu yatsıya kadar yandı

Savranoğlu Deri işçileri, direnişlerinin 264. günü olan 21 Nisan'da TÜMTİS İzmir Şubesi önünden başlayarak İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne yürüdü.

Yürüyüş sırasında “Kocaoğlu şaşırma, sabrımızı taşırma” diye haykıran işçiler, sendikalı şekilde, insanca şartlarda işe dönerek çalışma taleplerinde olduğu gibi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Menemen Belediyesinin görevini yaparak fabrikanın halk ve çevre sağlığını bozan faaliyetlerine karşı önlem alması konusunda da ısrarlılar. Basın açıklamasında, Menemen’in CHP’li Belediye Başkanı Tahir Şahin’in beş ay önce verdiği, fabrikanın halk sağlığını hiçe sayarak çalışmasına izin vermeyecekleri, fabrikanın yarısının imara aykırı olduğu, bu bölümlerin yıkılabileceği sözünü unuttuğu vurgulandı.

CHP’li belediyelerin kar hırsı için doğayı katletmeyi sürdüren Savranoğlu patronuna dokunmadıklarını, buna devam ederler ve insanca bir yaşam için mücadele eden işçilere verdikleri sözleri yerine getirmezlerse 264 gündür fabrika önünde süren direnişin belediye binası önünde devam ettirileceği belirtildi.

DERİ-İŞ Sendikası önderliğinde gerçekleştirilen eyleme Sendikal Güç Birliği Platformu’nun bileşenleri TÜM-TİS, HAVA-İŞ, TEKGIDA-İŞ, TEZKOOP-İŞ de destek verdi. Platforma dahil Şube Başkanlarının yanı sıra, DİSK Bölge Temsilcisi Ali Çeltik ve BES İzmir Şube Başkanı Ramiz Sağlam’ın da yaptıkları konuşmalar, kararlı sloganlar eşliğindeydi.

İzmir’in kardeş direnişlerinden Billur Tuz ve İzmir Basma Fabrikası işçileri gibi DİP militanları da sınıf dayanışması şiarıyla saf tuttular. Eylem dayanışma halaylarıyla son buldu.