Silvan katliamı, Bursa'da protesto edildi

15 Kasım Pazar günü saat 12.30'da Bursa Fomara Meydanı'nda Silvan halkına yapılan katliamı protesto etmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirildi.

Silvan'da süren 12 günlük sokağa çıkma yasağı ve 8 kişinin öldürülmesini protesto etmek amacıyla amacıyla KESK, DİSK, TMMOB ve TTTB Bursa şubeleri tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi. Paris'te yaşanan katliam da kınanarak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: ''Savaş hali devam ediyor. Bizler ‘artık yeter’ dedikçe, AKP ‘yetmez, yola devam’ diyor. Yol dedikleri çıkmazdır, kandır, acıdır, gözyaşıdır. Dünya ile tüm bağları kesiliyor ve ‘kara harekatı başlatıldı’ diye kan donduran açıklamalar yapılıyor. Ülkemizin bir parçası işgalden kurtarılıyor ya da işgal ediliyormuş gibi kara harekatı ifadesi kullanılıyor. Varto, Şemdinli, Lice, Nusaybin, Sur, Yüksekova, Cizre ve en son da Silvan. Silvan 12 gün süresince binlerce asker, özel tim ve polis tarafından helikopterlerin, kirpilerin, tankların eşliğinde kuşatma altında tutuldu. Kaç kişinin yaşamını yitirdiği, kaç kişinin yaralandığından bile haberimiz yok. AKP’nin sokağa çıkma yasağı uyguladığı yerlerdeki uygulamalarından biliyoruz. Silvan’da çok ağır insan hakları ihlalleri işlendi ve bunların duyulmaması, bilinmemesi için milletvekilleri dahi içeriye alınmadı. Toplumsal korku ve gerginlik siyaseti üzerinden iktidar olabilirler ancak korku imparatorluğu kurarak gerçeklerin karanlıkta kalacağını düşünüyorlarsa yanılıyorlar. İnsanlık suçlarında zaman aşımı yoktur. Er ya da geç hesap vermekten kurtulamazlar.”

''Biji bratiya gelan'', ''Yaşasın halkların kardeşliği'', ''Silvan halkı yalnız değildir'' sloganlarının ardından basın açıklaması sona erdi.