Sendikalardan Kadıköy'de ortak çağrı “Krizin Bedelini Ödemeyeceğiz”

Sendikalardan ortak çağrı

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin “Krizin Bedelini Ödemeyeceğiz” çağrısıyla 3 Kasım Cumartesi günü saat 13:30’da birçok demokratik kitle örgütü ve siyasi parti temsilcilerinin de katılımıyla Kadıköy Altıyol’da basın açıklaması ve bildiri dağıtımı yapıldı.

Yapılan basın açıklamasında hayat pahalılığına, ekonomik krize ve işsizliğe vurgu yapılarak “Krize Karşı Emeğin Haklarını Savunmak İçin Omuz Omuza” şiarıyla ortak mücadele çağrısı yapıldı. Krizin sistemin krizi olduğu, iktidar politikalarının buna yol açtığı ve borçların patronların borcu olduğu ifade edildi. “Nimete kimseyi ortak etmeyen patronlar, külfeti %99’un üzerine yıkmaya çalışmaktadır” diyerek, krizi yaratanların krizin bedelini ödemesi gerektiği söylendi. Bunun için %99’un krizden korunması için omuz omuza mücadeleye ve şu taleplere yer verildi:

Tüm Ücretler Derhal Artırılsın

Toplu İşten Çıkarmalar Yasaklansın, İşsizlik Fonu İşçiler İçin Kullanılsın

Kamusal Mal ve Hizmetlere Yapılan Zamlar Geri Alınsın

Vergi Adaleti Sağlansın

Kredi Borç Faizleri Silinsin

Kıdem Tazminatına Dokunulmasın

Basın açıklamasının ardından Kadıköy Altıyol’dan Eminönü iskelesine kadar yürüyüş eşliğinde bildiri dağıtımı yapıldı. Demokratik kitle örgütlerinin “Krizin Bedelini Ödemeyeceğiz” şiarıyla bu etkinlikleri sürdüreceği ve omuz omuza mücadeleyi yükselteceği vurgusu yapıldı. Bir sonraki etkinlik olan 6 Kasım Salı günü saat 07:00’da Uzunçayır, Beylikdüzü, Mecidiyeköy, Şirinevler ve Avcılar Metrobüs durağında; 07:30’da ise Maslak metro durağında bildiri dağıtımı için çağrı yapıldı.