Koç Üniversitesi bileşenleri metal işçilerinin yanında

Koç Üniversitesi öğrencileri ve emekçileri, grevdeki metal işçilerine dayanışma mesajı gönderdi.

 

"Koç Üniversitesi Emekçileri ve Öğrencileri Olarak Metal Grevindeki Tüm Emekçileri Destekliyoruz.

Bizler, öğretim üyesi, işçi, asistan ve öğrencilerin oluşturduğu Koç Üniversiteliler Dayanışması ve Taşeron İzleme Komitesi olarak, Bursa’da başlayan ve çevre illere yayılan metal sektöründeki grevi ve grevdeki tüm işçileri desteklediğimizi duyuruyoruz.

 

Koç Holding’e bağlı TOFAŞ fabrikasındaki işçilerin de greve katılmaları, Ford Otosan işçilerinin greve destek kararı ve Türk Traktör fabrikasında çalışan işçilerin eylem yaparak greve destek olmaları bizleri özellikle heyecanlandırmış oldu.

 

Bizler, Koç Üniversitesi’nde hem işçiler hem de öğretim üyeleri ve asistanlar için gittikçe ağırlaşan çalışma koşulları, artan işten çıkarmalar, düşürülen ücretler, kötüleşen eğitim kalitesine karşı sürdürdüğümüz mücadelemizin, ülkedeki tüm emekçilerin mücadelesi güçlendikçe daha da başarıya ulaşacağının bilincindeyiz. Bursa’da, Adapazarı’nda ve Kocaeli'nde hakları için direnen tüm işçiler bizlere güç verdiler; bizler de onların mücadelelerini sonuna kadar desteklediğimizi bildiriyoruz.

 

Koç Holding bünyesinde çalışan tüm emekçilerin mücadelesi birbirini güçlendirecektir, Türkiye’de çalışma koşulları günden güne zorlaşan tüm emekçilerin mücadelesi de aynı şekilde birbirini güçlendirecektir.

 

Yaşasın sınıf dayanışması!

Koç Üniversitesi Taşeron İzleme Komitesi
Koç Üniversiteliler Dayanışması"