İstanbul İkitelli’de Devrimci İşçi Partisi Akşam Okulu: “Dünyayı anlamamız ve onu değiştirmemiz lazım!”

Devrimci İşçi Partisi’nin İstanbul İkitelli’de “Dünyayı anlamamız ve onu değiştirmemiz lazım!” şiarıyla başlattığı Akşam Okulu “Kapitalizm nedir, nasıl işler?” konulu ilk dersini 11 Ağustos Perşembe akşamı emekçi halkın aktif katılımıyla gerçekleştirdi.

Mahalle halkının ilgisiyle başlayan etkinlikte düşmanımızı iyi tanımak için onun ekonomik işleyişi, burjuva siyasetinin rolü, devletin işlevi gibi konular tartışıldı. Derste kapitalizm ne için üretir, kapitalistle işçi neden karşı karşıya gelir, devlet kimin tarafında yer alır, burjuva siyasetçileri neyin siyasetini güder gibi sorulara somut örneklerle doyurucu cevaplar arandı. Verimli geçen dersin ardından hep birlikte müzik yapıp türküler söylendi.

Akşam Okulu İkitelli’de emekçi halkın hem içinde bulunduğumuz düzeni, bu düzeni işçi ve emekçilerin lehine olacak şekilde yıkmanın yollarını, inşa edeceğimiz yarınları konuşup tartışacağı; hem hukuk, sağlık gibi atölyelerle gündelik hayatındaki sorun ve tehditlere karşı bilinçleneceği; hem de belgesel, film gösterimi, müzikli etkinliklerle birlikte vakit geçireceği bir programa sahip. Akşam Okulu düzenli olarak her iki haftada bir perşembe akşamları Devrimci İşçi Partisi İkitelli bürosunda yapılmaya devam edecek.