İkitelli’de Akşam Okulu “Dünyayı anlamamız ve onu değiştirmemiz lazım!” şiarıyla devam ediyor

İkitelli’de Akşam Okulu “Dünyayı anlamamız ve onu değiştirmemiz lazım!” şiarıyla devam ediyor

Devrimci İşçi Partisi’nin İstanbul İkitelli’de “Dünyayı anlamamız ve onu değiştirmemiz lazım!” şiarıyla başlattığı Akşam Okulu, ilk dersini gerçekleştirdiği 11 Ağustos’tan beri düzenli olarak ders ve atölyelerine devam ediyor. 15 günde bir gerçekleşen Akşam Okulu, birçok teorik ve politik dersin yanında, emekçi halkın ihtiyacına cevap verecek nitelikte atölyeler de gerçekleştirdi.

Akşam Okulu’nda şimdiye kadar kapitalizm, emperyalizm, faşizm konuları işlendi. İki haftada bir gerçekleştirilen derslerden sonra tartışmalarda İkitelli halkı ilgiliyle yer aldı.

Akşam Okulu aynı zamanda sürekli olarak gerçekleştirdiği atölyeler ile de emekçi halkı bilinçlendirmeye devam ediyor. İlk olarak “İş hukuku ve haklarım” konulu hukuk atölyesi oldukça ilgi gören bir atölye oldu. İşyerlerinde işçilerin ve emekçilerin karşılaşacağı hukuksal sorunlarda nasıl bir yol izlemeleri gerektiği ve hak gasplarına karşı nasıl bir tavır almaları gerektiğine dair oldukça bilgilendirici bir atölyeydi. Çağdaş Hukukçular Derneği’nden avukatların sunum yaptığı bu atölye, yoğun geçen soru cevap kısmıyla devam etti.

Akşam Okulu 28 Ekim’de ikinci bir atölyesini ise ilk yardıma ayırdı. Gündelik hayatta karşılaşılabilecek çeşitli yaralanmalara karşı yapılacak hayat kurtarıcı müdahaleleri içeren ve sağlık emekçisi yoldaşımızın hazırladığı çeşitli deneyimlerle de şekillendirdiği ilk yardım atölyesinin ilk kuru yapıldı.

Akşam Okulu kapitalist düzenin ve istibdad rejiminin kıskacında yaşamak zorunda olmadığımızı anlatma, işçi ve emekçilerin çıkarına bir düzeni nasıl kuracağımız konusunda halkı bilinçlendirme gayretiyle her iki haftada bir Cuma akşamları Devrimci İşçi Partisi İkitelli Bürosu’nda yapılmaya devam edecek.

Bu yazı Gerçek gazetesinin Kasım 2022 tarihli 158. sayısında yayınlanmıştır.