Gebze'de Metal İşçisinin Sesi çalışması

Metal İşçisinin Sesi, metal işçilerinin grevine destek olmak ve grevi büyütmek amacıyla 31 Mayıs'ta Gebze'de idi.

Fabrikaları MESS'e ve Türk Metal'e dar edeceğiz şiarıyla çıkan Metal İşçisinin Sesi bülteninin 23. sayısını hem metal sektöründen işçiler hem de başka sektörlerden işçiler yoğun bir ilgiyle alıp okudu. Grevci metal işçilerine destek olmak için açılan imza listeleri de kısa zamanda doldu.

Gebze Çarşı mevkiinde yapılan çalışmada, ajitasyonlarla; asla bölünmeyelim, üretimden gelen gücümüzle birlik olup mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı. Bursa, Kocaeli, Ankara ve Eskişehir’deki grevlerin diğer şehirlerdeki fabrikalara yayılması ve Türk Metal'in bütün metal fabrikalarından kovulması gerektiği sürekli olarak tekrarlandı. 

Bülten dağıtımı sırasında ufak çapta bir provakasyon yaşansa da devamının gelmesine izin verilmedi. Gebze’nin işçi ve emekçi halkının bültene ilgisi çalışma boyunca her an yüksekti. Farklı fabrikalardan metal işçileriyle yaptığımız sohbetlerde işçiler, Türk Metal’e asla dönmeyeceklerini net bir şekilde ifade ettiler. Metal İşçisinin Sesi bülteni daha fazla işçiye ulaşmaya  ve metal grevinin sesini duyurmaya devam edecek!