Bilal Kayed'e ve tüm Filistinli tutsaklara özgürlük

(24.08.2016) Filistinli esirler için dayanışma ağı (Samidoun) tüm dünya çapında 71 gündür açlık grevinde olan Bilal Kayed ve tüm Filistinli tutsaklar için eylemler düzenliyor. Bu eylemlerden biri de İstanbul'da Galatasaray meydanında gerçekleşti. Bilal Kayed şahsında tüm Filistinli tutsaklar için özgürlük şiarının yükseldiği eylemde Siyonist korsan devlet İsrail'in keyfi tutuklama ve gözaltılarla yargılama olmaksızın Filistinli direnişçileri aylarca tutsak etmesi protesto edildi. Devrimci İşçi Partisi militanları da eyleme "Bilal Kayed ve tüm Filistinli tutsaklara özgürlük", "Kurtuluşa kadar intifada ve direniş" yazan dövizlerle katıldı.

Türkiye'de yaşayan Filistinliler ve Samidoun adına Arapça yapılan basın açıklamasının ardından Filistin için İsrail'e boykot hareketi (BDS) temsilcisi Ayşe Düzkan da bir konuşma yaparak, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi direnişçisi Bilal Kayed'le ve Siyonizme karşı direnen Filistin halkıyla dayanışmasını ifade etti. Ayrıca Düzkan, TBMM'de sabaha karşı yangından mal kaçırırcasına İsrail'li katillere dokunulmazlık sağlayan utanç anlaşmasının kabul edilmesini kınadı.

Eylemin ardından Samidoun internet sitesinden yapılan açıklamada Kayed'in açlık grevinin sonuç verdiği ve taleplerin karşılanmasına yönelik varılan anlaşmanın ardından Kayed'in eylemini sonlandırdığı duyuruldu. Siyonist baskılara karşı, Filistin halkının haklı mücadelesi bir kazanım daha elde etti.