Amerikan emperyalizmine karşı gençlik örgütleri Dolmabahçe’den haykırdı: ABD Karadeniz’den defol!

14-15 Nisan tarihlerinde ABD’nin Karadeniz’de emperyalist kuşatmayı arttırmak üzere boğazlardan geçirmeyi planladığı savaş gemilerini gençlik örgütleri Dolmabahçe’de protesto etti. Gençlik örgütlerinin, anti-emperyalist mücadeleyi bir kez daha yükselttiği eyleme Devrimci İşçi Partili Öğrenciler de “NATO’dan çıkılsın, üsler kapatılsın!”, “Kahrolsun Amerikan emperyalizmi!”, “ABD Karadeniz’den defol!” yazılı dövizlerle katıldı.

Eylemde söz alan Devrimci İşçi Partili Öğrenciler, Amerikan emperyalizmine karşı devrimci gençliğin yürüttüğü bu anti-emperyalist mücadelenin, emperyalizmin yerli işbirlikçilerine karşı da yürütüldüğünü söyledi. Amerikan emperyalizminin planladığı bu emperyalist kuşatmada, Montrö’yü ABD’nin Karadeniz üzerindeki politikaları adına tartışmaya açan, Ukrayna ile yakın askeri ilişkiler kuran, Ukrayna’nın siyasi tezlerine destek veren, NATO ile her türlü askeri işbirliğine imza atan iktidarın, emperyalizmin bir numaralı işbirlikçisi olduğu vurgulandı. Memleketteki anti-emperyalist mücadelenin NATO’dan çıkılana, başta İncirlik ve Kürecik olmak üzere bütün emperyalist üsler kapatılıncaya kadar devam edeceğini vurgulayan Devrimci İşçi Partili Öğrenciler, bu anti-emperyalist mücadeleyi 68 devrimci gençliğinden devraldıklarını belirtti.

Eylemde okunan basın açıklamasında, ABD’nin sözde özgürlük götürme anlayışı kılıfı altında çeşitli coğrafyalarda halklara zulmettiği ve Karadeniz’de bir yenisini eklemeyi planladığı vurgulandı. Ukrayna yönetiminin ABD ve AB’nin desteğiyle Nazi sembolleri kullanan askerleri ve faşist paramiliter grupları ile birlikte Rusya’ya karşı saldırgan bir politika izlediği belirtilirken bu çatışmanın kaynağında emperyalizmin kuşatma politikası olduğu belirtildi. Kan dökme niyeti ile gelen emperyalizmin, işbirlikçi iktidarın desteğiyle boğazları kullanmayı planladığı belirtildi. Basın açıklaması emperyalizme ve yerli işbirlikçisi iktidara karşı mücadelenin yükseltilmesinin herkesin görevi olduğunun vurgulanmasıyla sonlandı. Gençlik örgütleri bütün gençliği bu anti-emperyalist mücadeleye omuz vermeye, görev başına çağırdı ve Dolmabahçe’den haykırdı: “Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi!” “ABD Karadeniz’den defol!”