Paris’te Ahmet Sa’adat’a hürriyet eylemi!

24 Ocak Pazar günü, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin tutsak Genel Sekreteri Ahmet Sa’adat’a hürriyet talebi Paris’te yankılandı. Eylem, Filistinli Tutsaklarla Dayanışma Ağı Samidun’un çağrıcısı olduğu Ahmet Sa’adat’a hürriyet haftası kapsamında yaklaşık elli kişinin katılımıyla gerçekleşti. Devrimci İşçi Partisi’nin de içinde bulunduğu Corç Abdullah’a Özgürlük Birleşik Kampanyası’nın girişimiyle gerçekleşen eylemin hazırlık sürecine, Siyonistlerin tehditleri ve eylemi düzenleyenleri yıldırma girişimleri damgasını vurdu.

İlk olarak, eylem haftasının Toulouse ayağını örgütleyen Palestine Vaincra (Filistin Kazanacak) Kolektifi, Siyonistlerin tehditlerine maruz kaldı. Siyonistler, kolektif üyelerini kendi yayın organlarından tehdit etmelerinin yanı sıra, hareketin önde gelen militanlarının fotoğraflarını yayınlayıp, bir sonraki adımda adreslerini ve telefonlarını yayınlayacaklarını duyurdu. Paris’teki eylem duyurusunun ardından ise, aynı Siyonist yayın organları eylemin haberini paylaşıp, Paris’te “teröristlerin” eylem düzenleyeceğini, valiliğin ise buna engel olmadığını yazarak şikâyetlerini bildirdi. 

Bütün tehditlere ve akşam altıda başlayan sokağa çıkma yasağının yaşattığı zorluklara rağmen, eylem planlandığı şekilde gerçekleşti. Eylemin örgütleyicileri gerekli güvenlik önlemlerini alırken, kısa süreli bir provokasyon girişimi haricinde eylem sıkıntısız ve başarılı biçimde tamamlandı. Yaklaşık iki saat süren eylem boyunca Arapça devrim marşları çalındı ve coşkuyla “Filistin yaşayacak, Filistin kazanacak”, “Ahmet Sa’adat’a özgürlük”, “Corç Abdullah’a özgürlük” “Siyonistler, faşistler, asıl terörist sizsiniz” sloganları atıldı. Eylem sırasında Devrimci İşçi Partisi adına da bir yoldaşımız söz alarak katılımcıları selamladı. Siyonizm ve emperyalizm ile “normalleşme” olamayacağını, normalleşme diyenin işbirlikçilik diyeceğini, Ortadoğu’nun devrimcileri ve komünistleri olarak bizlerin nehirden denize özgür ve sosyalist bir Filistin’i kurana kadar her araçla mücadele etmeye devam edeceğimizi söyledi. Konuşmaların ardından eylem, gelecek haftadan itibaren gerçekleşecek diğer etkinliklerde buluşma çağrısı ile sona erdi.