Filistin Dostları’ndan Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’ne çağrı: Filistinli kadınların katilleri ile işbirliğinizi sonlandırın!

Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Filistin Dostları, bu yıl 23. kez düzenlenen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin düzenleyicilerine bir çağrı yaparak, Siyonist İsrail’in propaganda aygıtı ARTISRAEL ile kurmuş oldukları sponsorluk ilişkisini sonlandırmaları çağrısında bulundu. Aşağıda sizlere Filistin Dostları’nın festival yöneticilerine yönelik yayınladıkları çağrı mektubunu aktarıyoruz.

23. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali düzenleyicilerine çağrı,

Filistinli kadınların katili Siyonist İsrail Devleti ile sponsorluk ilişkinizi sonlandırın!

Siyonist oluşumun kültürel faaliyetlere sponsorluk yoluyla kendisini aklamasına, normal göstermesine alet olmayın!

Siyonist İsrail, Filistin halkının topraklarını işgal altında bulunduran ve her gün yeni toprakları Filistinlilerden gaspeden, Gazze’ye hapsettiği 2 milyon Filistinli’ye acımasız bir boykotu 14 yıldır sürdüren, Filistinlilere yönelik ayrımcı politikalarıyla Apartheid Güney Afrikası’nın günümüzdeki kopyası, gayrimeşru bir oluşumdur.

Bu oluşum, 1967’den bugüne 17.000 Filistinli kadını tutsak etti. Sadece geçtiğimiz 2019 yılında 40 Filistinli kadın Siyonist işgalci tarafından esir alındı. Bu tutsaklar, İsrail hapishanelerinde mahremiyet ve eğitim gibi temel insan ihtiyaçlarından yoksun durumda tutuluyor.

Bunlardan biri, 29 Ağustos 2019’da Siyonist askerler tarafından esir alınan gazetecilik bölümü öğrencisi Meys Ebu Goş (22). Goş, Maskubiyeh sorgu merkezinde 30 günden fazla bir süreyle sistematik işkence ve kötü muameleye maruz bırakıldı.

Siyonistler, Goş ve başka iki kadın Filistinli tutsağın daha aileleri ile görüşme haklarını keyfî bir şekilde 28 Nisan 2020’de ellerinden aldı. Bu tutsaklardan birisi 31 Ekim günü tutukladıkları ve henüz mahkemeye dahi çıkarmadıkları Filistinli siyasetçi Halide Jerrar.

Siyonist İsrail’in askerleri, Gazze’nin kuzeyinde iki yıldır gerçekleşen Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü adlı eylemlere katılan sivil göstericilere keskin nişancı tüfekleri ile hedef alıyor. Katlettikleri sivillerin bir bölümü de bu gösterilere katılan kadınlar.

2003 yılında üzerinden iş makinesi ile geçerek katlettikleri Amerikalı kadın eylemci Rachel Corrie’nin veya 2018 Haziran’ında Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü sırasında gerçek mermi ile göğsünden vurularak katlettikleri hemşire Rezan El Neccar’ın görüntüleri eminiz ki sizlerin de hafızasındadır. Buna Gazze’ye yönelik bombardımanlarında ya da Batı Şeria’daki kontrol noktalarında katlettikleri kadınları da eklememiz gerekir kuşkusuz.

Festivalin sayın düzenleyicileri,

Emin olunuz ki bu liste sandığınızdan da, sandığımızdan da daha uzun ve sponsorlarınız arasında yer alan ARTISRAEL, tüm bunların açık faili İsrail’i dünya çapında muasır bir özgürlükler cenneti, bir demokrasi beşiği olarak pazarlamak üzere kurulmuş, bu devletin doğrudan finanse ettiği bir oluşumdur. Bu oluşuma karşı BDS Hareketi başta olmak üzere pek çok Filistinli kurum dünyanın dört bir yanında mücadele yürütmektedir.

Sizi, işgalcilere değil, onlara karşı mücadele eden Filistinlilere destek olmaya çağırıyoruz.

Sizi, vakfınızın internet sitesinde yayınlamış olduğunuz değerlerinize sahip çıkmaya çağırıyoruz. Orada bahsettiğiniz şekliyle, insan haklarına inanan, her ortam ve durumda şiddetsizliği savunan bir kadın örgütü iseniz, her türlü toplumsal, siyasi ayrımcılığa karşı çıkıyorsanız ve tüm insanların din, dil, ırk, sınıf, cinsel yönelim fark etmeksizin eşit olduğu fikrini savunuyorsanız, bugün yapmanız gereken, Filistin halkının ve bilhassa Filistinli kadınların çağrısına uymak, İsrail’in suçlarını aklamak için kurulmuş ARTISRAEL ile olan sponsorluk ilişkinizi sonlandırmak ve bunu kamuoyuna duyurmaktır.

Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Filistin Dostları