Atlen Athnatos!

 

Enternasyonalistin ölümü yeryüzünün her yerinde acısı duyulması gereken bir kayıptır. Bütün hâkim sınıf ideolojilerinin ezilenleri birbirine karşı savaş meydanlarına yollayarak boğazlatmasına yol açan milliyetçiliğe karşı bütün ulusların kardeşliğini savunmak ne yüce bir davaya baş koymaktır! 18 Nisan 2016 Pazartesi yitirdiğimiz Atlen Yıldırım, hayatının ileri bir aşamasında cesaretlerin en büyüğünü göstererek bürokrasinin “tek ülkede sosyalizm” programını nihayet geride bırakıp proletarya enternasyonalizmini kucakladı. Dünyanın çeşitli köşelerinden enternasyonalist devrimci yoldaşları Atlen Yoldaşımızı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Aşağıda Atlen Yoldaş’ın ölümü dolayısıyla gelen başsağlığı mesajlarını yayınlıyoruz. Böylelikle yoldaşımızın aramızda olamadığı ilk 1Mayıs’ta ona saygımızı, sevgimizi bir kez daha ifade etmiş oluyoruz.

Yunanistan’dan Savas yoldaşımızın yazdığı gibi, Atlen Athnatos!

 

Yunanistan’dan EEK (Ergatiki Epanastatiki Komma – İşçilerin Devrimci Partisi)

Sevgili DİP’li yoldaşlar, kız ve erkek kardeşlerimiz,

Saygıdeğer ve sevgili yoldaşımız Atlen Yıldırım’ın aramızdan ayrılışını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Kendisiyle çok kısaca tanışma fırsatımız olsa da, Atlen Yoldaş’ın Türkiye ve uluslararası proleter hareketinin tüm savaşma azmini ve devrimci meziyetlerini bünyesinde topladığını anladık ve derinden hissettik. Atlen gibi hayatını işçilerin ve tüm ezilenlerin kurtuluşu davasına adayan devrimciler, her daim bir ilham ve cesaret kaynağıdır, böylece, şimdi ve sonsuza kadar özgür ve adil geleceğimiz için yaşarlar. Ege’nin diğer yakasından, tarihin bu kritik anlarında, EEK’in tüm üyeleri ve destekçileri adına, başsağlığı dileklerimizi ve dayanışmamızı Atlen Yoldaş’ın yaslı ailesine ve DİP’li yoldaşlara gönderiyoruz.

Bu gibi durumlarda Yunanca söylediğimiz gibi: ATHNATOS! ÖLÜMSÜZDÜR!

Kardeşçe,

Savas Mihail-Matsas

DEYK Yunanistan Seksiyonu EEK Genel Sekreteri

 

Rusya’dan RPK (Rusya Komünistleri Partisi)

Sevgili yoldaşlar, sevgili DİP üyeleri!

Rusya Komünistleri Partisi (RPK) Yürütme Komitesi sizin ve elbette hepimizin ortak kaybı için başsağlığı dileklerini iletir. Aramızdan ayrılan her devrimci bize ölümsüz bir ant bırakıyor –proletaryanın sermayenin boyunduruğundan kurtarılması bayrağını sımsıkı ileri taşımak. Kaybınızın acısını iyi anlıyoruz: daha yeni, Moskova’da, önde gelen Rus komünisti Aleksey Prigarin aramızdan ayrıldı… Atlen Yıldırım ve Aleksey Prigarin’in ana Marksist sloganını tekrar etmemize izin verin: Bütün ülkelerin işçileri birleşin!

RPK Yürütme Komitesi

19 Nisan 2016

 

İtalya’dan PCL (Partito Comunista dei Lavoratori - Komünist İşçi Partisi)

PCL bayraklarını Atlen’in anısına yarıya indiriyor. Devrimci militanın hayatı daima zordur; ama Türkiye gibi her gün devlet terörü ile başa çıkma zorunluluğu olan bir ülkede daha da büyük cesaret gerektirir bu seçiş. Atlen, hareketin bir yöneticisi olarak böyle bir seçişi yapmış biriydi. Ancak, daha zor olsa da, daha büyük cesaret gerektirse de, hayatını devrime adamak, bir insan için seçişlerin en güzeli ve en mantıklısıdır. Var olan düzeni, bütün adaletsizliği, bütün sefaleti, bütün acıları ve trajedisiyle ortadan kaldırmak için mücadele etmek insanın seçebileceği en iyi yoldur. Öyleyse, Atlen bir insanın yaşayabileceği en iyi hayatı yaşadı. Onu hep hatırlayacağız. Ve yeniden kurulmuş IV. Enternasyonal’in rehberliğinde, sosyalist dünya devriminin kaçınılmaz zaferi için mücadelemizde onu hep yanı başımızda hissedeceğiz.

 

Arjantin’den PO (Partido Obrero- İşçi Partisi)

Sevgili DİP’li yoldaşlar,

Atlen Yıldırım yoldaşın ölümü nedeniyle başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Atlen ayarında bir militanın ölümü, hiç kuşkusuz, kabullenilmesi güç bir darbedir. Aynı zamanda, onunla aynı amacı taşıyan bizler için zorlukları ve sorumlulukları da arttırıyor. 

Yaşasın sosyalist devrim!

IV. Enternasyonal’in yeniden kuruluşu için!

Buenos Aires’ten tüm sıcaklığımızla kucaklıyoruz.

Arjantin’den Partido Obrero (İşçi Partisi) Ulusal Komitesi Enternasyonal Komisyonu