Yunanistan'da Cihan'la dayanışma Atina'daki Türkiye büyükelçiliği önünde!

6 Şubat Perşembe günü öteki sanıklarla birlikte ilk duruşmasına çıkacak olan Mustafa Cihan Yılmaz’la uluslararası dayanışma bayrağı İtalya’nın ardından Ege’nin diğer yakasından Yunanistan’dan yükseliyor. Yunanistan’daki kardeş partimiz EEK’in (Devrimci İşçi Partisi) gençlik örgütü OEN (Devrimci Gençlik Örgütü) bir açıklama yaparak Cihan’a ve bütün Gezi tutsaklarına özgürlük demek için 6 Şubat’ta Atina’daki Türkiye büyükelçiliğinin önüne çağrı yaptı.

Erdoğan hükümeti içinde bulunduğu krizi yönetmeye çalışırken bir yandan da halk isyanında öne çıkanlardan gözaltı ve tutuklamalarla intikam almaya çalışıyor. Bunların arasında DEYK (Dördüncü Enternasyonal'in Yeniden Kuruluşu Koordinasyonu) içinde kardeş partimiz DİP'in Antalya yöneticilerinden Mustafa Cihan Yılmaz ile birlikte Sosyalist Gençlik Derneği üyesi genç militanlar da var. 

4 Ekim 2013'te Haziran isyanına katıldıkları, sosyalizmi simgeleyen kırmızı fular taktıkları gibi gerekçelerle tutuklandılar. 

Biz, Cihan Yılmaz'ın ve diğer tutsakların yanındayız ve derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz! 

Biz zayıflamış AKP hükümetinin baskı ve zulmüne karşı Türkiye'deki kardeşlerimizin yanındayız! 

Krizden devrimci bir çıkış yolu için ileri!

6 Şubat Perşembe saat 5'te Atina'daki Türkiye Büyükelçiliği önünde Ege'nin öbür yakasından işçi sınıfının enternasyonalist dayanışmasını yükseltmeye çağırıyoruz! 

Devrimci Gençlik Örgütü OEN