Yoksulluk büyüyor, patronların iktidarı halka yalan söylüyor!

Yoksulluk büyüyor, patronların iktidarı halka yalan söylüyor!

Hayat pahalılığı 2018 yılında emekçinin cebini vurdu. Mutfak alışverişinden giyim kuşama, doğalgazdan elektriğe, ev kirasından benzine zamlanmadık bir şey kalmadı.

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerine de, aylık bazda açıkladığı fiyat endekslerine de emekçi halkın güveni yok. Çünkü açıklanan yüzde 20,3’lük enflasyon oranı, halkın temel ihtiyaçlarına gelen zam oranlarının çok altında.

Emekçinin mutfağı da evi de yangın yeri!

Gıda grubunda yıllık enflasyon yüzde 25’ten yüksek çıktı. Gıda grubunun içinde yüzde 30,77 ile taze meyve ve sebze zam şampiyonu oldu. TÜİK rakamlarına bakmaya da gerek yok. Çarşıda pazarda neye ne kadar zam gelmiş her gün görüyoruz. Pazar çantaları dolmaz oldu. Halkın kursağından kırmızı et zaten geçmezdi, şimdi sebze bile geçmez oldu. İnsanlar markette, pazarda elini meyvelere uzatmaya korkar oldu.

Elektriğe 2018 yılı boyunca gelen zam miktarı tamı tamına yüzde 103. Yani bir yılda elektriğe ödediğimiz tutar iki katına çıktı! Doğalgaza ise sadece son üç ayda üç kez, toplamda yüzde 29,5 zam geldi. Buna göre aylık 200 lira doğalgaz faturası ödeyen bir vatandaş artık 259 lira fatura ödeyecek. Kışın ortasında çoluğa çocuğa sıcak bir ev sunmak bile lüks hale geldi!

Hükümetin yalanlarına karşı mücadelenin vaktidir!

Zamlar ortada. Hükümet istediği yalanı söylesin, her geçen gün yoksulluk artıyor. Ekonomik kriz, cebine giren iki kuruş maaşı da zamlar karşısında kuş olup uçan emekçi halkı vuruyor. Ülkeyi yönetenler, sayısı 10 milyona çıkan asgari ücretlinin karşısına çıkıp da dürüstçe söylesinler bakalım söyleyebiliyorlar mı; size açlık sınırında ücret yeter, yıl sonuna kadar enflasyondur, vergi dilimidir cebinize giren parayı daha da küçülteceğiz diye. Söyleyemezler. Onlar anca yalan söyler, krizin faturasını da enflasyonla, zamlarla işçiye, emekçiye ödetmeye çalışırlar.

Tüm bunlar bize 2019’un çetin geçeceğini gösteriyor. Patronların iktidarından emekçi halka hayır yok! Mutfaktaki, evdeki yangını söndürmek için mücadele etmekten başka yol yok!