Kardeşimsin Alexis, Kardeşimsin Berkin

Berkin bütün Yunan solu tarafından Aleksis'in kardeşi ilan edildi. Onun resminin altına "kardeşimsin Aleksis" yazıldı, ilk kelime Türkçe. Aleksis'in resminin altına ise "kardeşimsin Berkin" Yunanca! 

Berkin Elvan kardeşimizin ölümü Yunanistan'da çok hassas bir tele dokundu. Yunan solu ve gençliği de, 2008 Aralık ayında bir Berkin yitirmişti. Aleksis Grigoropulos isminde 15 yaşında bir genç, solcuların yaygın olarak gittiği Ekzarhia semtinde polis kurşunu ile katledilmişti. Bu olay üzerine Yunanistan bütün Aralık ayı boyunca bir halk isyanı ile sarsılmış durmuştu.

Berkin bütün Yunan solu tarafından Aleksis'in kardeşi ilan edildi. Onun resminin altına "kardeşimsin Aleksis" yazıldı, ilk kelime Türkçe. Aleksis'in resminin altına ise "kardeşimsin Berkin" Yunanca! Ve Berkin'in toprağa verildiğinin ertesi günü, Yunan solu kardeşlerinin öldürülmesini protesto için bir yürüyüş düzenledi. Epeyce kalabalık bir yürüyüştü bu. En başta orak çekiçli bayraklarıyla kardeş partimiz EEK, arkasında Syriza, onun arkasında da solun başka parti ve grupları. Yunan solu göz yaşartıcı bir enternasyonalizm örneği koydu ortaya.

Videoyu izlemek için tıklayın.