Erdoğan'dan patronlara: "OHAL önünüzü açıyor. Öyle ikide bir grev bilmem ne yok..."

Erdoğan, MÜSİAD toplantısında sermaye çevrelerinden OHAL'in kaldırılmasını isteyenlere sitem ederek OHAL'in patronların önünü açtığını söyledi. OHAL'in patronların nasıl önünü açtığına dair "öyle ikide bir kalkacak, hemen grev, bilmemne kusura bakma arkadaş" diyerek grev yasaklarını örnek gösterdi. Erdoğan'ın patron yanlısı olduğu hem kendisinin ve ailesinin şirketleri dolayısıyla hem de yıllardır izlediği politikalarla ortada. Ancak Erdoğan'ın sözlerinde bir başka itiraf daha var. Erdoğan, OHAL'in patronların önünü açtığını söyledikten hemen sonra grev yasaklarından bahsediyor. Yani EMİS, Asil Çelik, Akbank ve Şişecam grevlerinin yasaklanmasında Bakanlar Kurulu kararlarında ifade edilen "milli güvenlik" gerekçesinin bir bahane esas amacın patronların önünü açmak olduğu açıkça ortaya çıkıyor.

Erdoğan, daha sonra OHAL'in sadece teröre ve teröriste karşı olduğunu söylüyor ama gerçekler hiç de öyle değil. Her şeyden önce grevleri yasaklanan işçiler terörist değil, alınteri ile eve ekmek götürmeye çalışan ve devleti arkasına alıp emekleri üzerine çöreklenen sömürücelere karşı mücadele eden onurlu insanlar.

Yine pek çok kamu çalışanı sadece muhalif görüşleri dolayısıyla işten atılıyor, hükümeti eleştiren gazeteciler, barışçıl protesto düzenleyen gençler içeri atılıyor. Son olarak açlık grevi yapan eğitimciler de tutuklandı. Büyük çoğunluğunun haklarında bırakın bir delili, açılmış bir dava bile yok. Oysa Kavurmacılar, Baklavacılar bilimum cemaatçi patron, para babası, ihaleci birbiri ardına tahliye ediliyor. Bank Asya'da hesabı olmak terör örgütüyle iltisak delili olarak kabul edilirken Bank Asya Yönetim Kurulu Başkanı serbest bırakılıyor. OHAL sadece grev yasaklarıyla patronların önünü açmıyor, son dönemde hapishane kapıları da patronlara, para babalarına ardına kadar açılmış durumda.