Atışkan Yapı işçileri hak verilmez alınır diyerek Kristal-İş sendikasında örgütlendi, 30 Haziran’dan bu yana grevde!

Atışkan Yapı Grev

Eskişehir’de bulunan ve Kristal-İş Sendikası’nda örgütlenen Atışkan Yapı işçileri toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 30 Haziran’da greve çıktı.

Atışkan Yapı’da işçiler, fabrikada ağırlıklı olarak 7-15 yıllık deneyime sahip olmalarına rağmen, asgari ücret seviyesinin üzerine çıkmayan ücretlere, açlık, yoksulluk ve kötü çalışma şartları dayatmasına karşı 2021 yılının Kasım ayında Kristal-İş sendikasında örgütlendi. 9 Aralık’ta Çalışma Bakanlığı tarafından yetki tespiti yapıldı. Patron sendikayı tanımayarak yetkiye itiraz etmek, örgütlenmeyi kırmak istedi ancak yetkiye yasal süreyi geçirdikten sonra itiraz ettiği için mahkeme ilk duruşmadan yetki itirazına yönelik başvuruyu reddetti ve 1 Şubat’ta Kristal-İş sendikasının Atışkan Yapı’daki yetkisi kesinleşmiş oldu.

Patron sendikanın yaptığı çağrılar sonucu toplu sözleşme masasına oturmak zorunda kaldı ancak ücret artışı ile geçmişe dönük hak kayıplarının telafisine yönelik başlıklarda işçilerin taleplerini kabul etmediği için Atışkan Yapı işçileri Kristal-İş sendikası öncülüğünde 30 Haziran günü greve çıktı. Talepleri karşılanana kadar greve devam etmekte kararlı olan Atışkan Yapı işçileri tüm işçi sınıfı dostlarını dayanışmaya çağırıyor.