Sütaş işçi ve sendika düşmanlığına Tek Gıda-İş’li işçiler mücadeleye devam ediyor!

Sütaş genel müdürlük eylemi

Sütaş’ta işçilerin Tek Gıda-İş sendikasıyla birlikte insanca çalışma koşulları ve ücret için örgütlenme mücadelesi sürerken, patron tarafının işçi ve sendika düşmanlığı da devam ediyor. Son olarak Sütaş’ın Bursa Karacabey, İzmir Tire ve Aksaray fabrikalarından sendikalı oldukları için 61 işçinin çıkartılması üzerine Tek Gıda-İş sendikası Sütaş’ın İstanbul Dudullu’daki genel müdürlük binası önünde protesto eylemi yaptı. Tek Gıda-İş’e üye çeşitli fabrikalardan işçilerin ve sendika yöneticilerinin, Tümtis sendikasından yönetici ve işçilerin, Türk-İş bölge yönetiminin ve emekten yana siyasi örgütlerle birlikte Devrimci İşçi Partisi olarak bizler de Sütaş işçilerinin ve Tek Gıda-İş’in haklı mücadelesinin yanındaydık.

Sütaş patronu Muharrem Yılmaz işçi düşmanlığından sabıkalıdır

Sütaş patronu işçileri iftira niteliğindeki suçlamalarla tazminatsız işten atarak işsizlik sigortasından yararlanmalarını da engelledi. Bu hem atılan işçileri cezalandırmak hem de kalan işçilere göz dağı vererek sendikadan istifa etmelerini sağlamak için yapılıyor. Bunlar Sütaş’ta ilk defa yaşanan olaylar değil. 10 yıl önce de bu tür baskılara girişen Sütaş, işçi düşmanlığını fabrika önünde çadır kurulan alana sıvılaştırılmış hayvan pisliği dökecek noktaya kadar taşımıştı. Bu saldırı üzerine işçilerin yükselen tepkisi Sütaş patronu Muharrem Yılmaz’ın o dönemde yürüttüğü TÜSİAD Başkanlığı görevinden istifa etmesine neden olmuştu.

Baskılar ve işten atmalar son bulmazsa eylemler fabrikalara taşınacak

Eylemde Sütaş yönetimi işten çıkartılan işçileri geri almaya, işten çıkartmalara ve diğer türlü baskılara son vermeye çağrıldı. Bu olmadığı takdirde her bir Sütaş fabrikasının eylem alanı haline geleceği belirtildi. 

İşçiler Çalışma Bakanı’nın masallarını dinlemiyor

İşçiler geçtiğimiz gün sendikalaşma özgürlüğünden yana olduğunu söyleyen Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’e de seslendiler. Vedat Bilgin’in sözlerinin hemen ardından Sütaş’ın önünde sendikalaşma hakkını istemek ve sendikal sebeple işten atmalara karşı çıkmak için buluşmuş olmalarının bir tezat oluşturduğunu dile getiren işçiler, bu tezatı ortadan kaldırması gerekenin Vedat Bilgin olduğunu, patronların Anayasa ve yasaları hiçe sayarak yaptıkları işçi ve sendika düşmanı uygulamalara devletin seyirci kalmamasını talep ettiler. 

Sütaş işçisiyle dayanışmaya!

Atılan işçilerin geri alınması için mücadeleyle birlikte, Sütaş fabrikalarındaki örgütlenme çalışmaları da devam edecek. Bizler de işçileri ve emekçi halkımızı bu haklı mücadeleye sahip çıkmaya ve Sütaş işçisinin yalnız olmadığını göstermeye çağırıyoruz.