İzmir’de KESK mitingi: Yoksullaşmaya, işsizliğe, güvencesizliğe karşı birlikte mücadeleye!

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), merkezi olarak  “Yoksullaşmaya, işsizliğe, güvencesizliğe karşı birlikte mücadeleye” şiarıyla bölge mitingleri yapmaya karar vermişti. 5 ilde gerçekleştirilecek mitinglerin ilki bugün (17 Kasım) İzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda yapıldı.

Miting öncesi yürüyüş için saat 13:00’te KESK, DİSK, TMMOB, TTB başta olmak üzere siyasi partiler, dernekler Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Devrimci İşçi Partisi İzmir İl Örgütü de “Krizin faturasını patrona ödetmek için Birleşik İşçi Cephesi” pankartı ile katıldı. Yürüyüş ve miting boyunca “Krizi yaratan bedelini ödesin”, “Fabrikalar, bankalar devletin, devlet işçinin”, “İşçinin kıdemi genel grev sebebi”, İsdibdada karşı sınıf savaşı”, “Kahrolsun istibdad, yaşasın hürriyet” sloganlarını attı. DİP kortejinden yine yürüyüş ve miting boyunca krize karşı mücadele için ajitasyonlar yapıldı.

Yürüyüşün ardından miting alanına gelindiğinde KESK İzmir yürütmesi adına Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Çağdaş Yazıcı ve KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen birer konuşma yaptı. Gezen yaptığı konuşmada işten çıkarmaların, ücretsiz izinlerin, angarya çalışmanın arttığını, sağlıkta tasarruf tedbirleri alındığını belirterek “Bugün sorun, krizin faturasının kim tarafından ödeneceği sorunudur. Bugün bu fatura, yoksul halkın sırtına yüklenmeye çalışılıyor” dedi.

Miting yapılan konuşmaların ardından müzik dinletisiyle sona erdi.