İzmir’de Hrant Dink anması yapıldı

Hrant Dink anması

19 Ocak 2019 günü İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan basın açıklaması ile 19 Ocak 2007’de katledilen Hrant Dink’i andı.

Bugün (19 Ocak Cumartesi) İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Alsancak’ta bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde Hrant Dink’i anmak için toplandı. Saat 15:00’te gerçekleşecek anma için Emek ve Demokrasi bileşenleri bir araya geldi. Yapılacak basın açıklaması öncesinde kurulan ses sistemi ile farklı dillerde şarkılarla Hrant Dink anıldı.

Saat 15:00’te başlayan basın açıklamasına Hrant Dink anısına yapılan saygı duruşu ile başlandı. Saygı duruşunun ardından TMMOB İKK temsilcisi Melih Yalçın, Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını okudu. Basın açıklamasında, Hrant Dink’in katledilmesinin ardından “vur” emrini veren asıl faillerin ortaya çıkarılmadığı, yargılanan bir takım devlet görevlilerinin ise uzayan mahkeme sürecinde teker teker tahliye edildiğine değinildi. 15 Temmuz darbesi sonrasında ise mevcut hükümet tarafından suçun Fetullah Gülen Cemaati’ne atılarak suçluluktan kurtulmaya çalışıldığı söylendi.

Basın açıklaması sonrasında eylem sloganlarla sona erdi.