İzmir’de Gerçek gazetesi okur toplantısı yapıldı

Gerçek’in “Birliğin harcı emektir!” manşetli Mart sayısının okur toplantısı 25 Mart Pazar günü saat 14:00’da Devrimci İşçi Partisi İzmir İl Örgütü bürosunda gerçekleştirildi.

Toplantı bir yoldaşımızın sunumu ile başladı. Yoldaşımız, işçi sınıfının siyaset sahnesine girmesi gerektiğini, siyasetin kimyasını ve matematiğini değiştirecek yegane güç olduğunu ifade ederek sözlerine başladı. Bu sayıdaki konu başlıklarından toplum sağlığı, şeker fabrikaların özelleştirilmesi, buğday ithalatı, işçi sınıfının ekonomisi ve AKP-MHP ittifakı gibi konulara değindi.

Sunumun ardından tartışma bölümüne geçildi. Söz alan bir yoldaşımız, meclisin işlevsiz olduğunu, zaten taraflı olan yargının ve seçimlerin tamamen iktidarın güdümüne girdiğini, dolayısıyla ancak işçi sınıfı öncülüğünde zincirsiz bir kurucu meclisin çıkış yolu olacağını vurguladı. Başka bir yoldaşımız ise Afrin harekatının esas olarak Amerikan emperyalizminin çıkarına olduğunu ve Türkiye’nin “milli güvenliği” olarak propagandası yapılan politikalarının esas olarak Amerika’nın Ortadoğu’daki yayılmacı ve petrol çıkarlarına denk düştüğünü ifade etti.

Ekonominin gidişatı ile ilgili olarak Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklaması da tartışıldı. Mehmet Şimşek’in “borçlanmayın” uyarısının, ekonomik krizin habercisi olduğu söylendi. Dolayısıyla işçi sınıfının mücadele hattının önemi vurgulandı. Bir diğer tartışma konusu ise meslek liselilerinin mücadelesi üzerineydi. Meslek liseli öğrencilerin nitelikli işçi ama patronlar için ucuz işgücü olduğu, daha staj dönemlerinde emek sömürüsünün başladığı ifade edildi.