İTÜ madende işgal devam ediyor!

İTÜ Maden fakültesinde işgal devam ediyor. Soma katliamının ardından Maden Fakültesini işgal eden üniversite öğrencileri, İstanbul'un farklı üniversitelerinden gelen öğrencilerin de desteğiyle bir eylem düzenlendiler.

İşgal şimdiden kazanımlara ulaştı. Maden fakültesi akademik danışma kurulundan Soma Holding patronu Alp Gürkan çıkartıldı. Orhan Kural özür diledi ve işgalci öğrencilere soruşturma açılmayacağı söylendi. 

Saat 14.00'de Maden Fakültesi önünde işgalci öğrencilerin basın metni okundu. Metinde, AKP'den, patronlardan hesap sorulacağı belirtildi. Mücadelenin daha yeni başladığını, tüm üniversitelerde yayılması gerektiği vurgulandı. İşgal fakültesinin balkonundan yapılan açıklama, fakülte bahçesinde bekleyen kitle tarafından sık sık sloganlarla kesildi. "Soma'nın kömürü AKP'yi yakacak, bu daha başlangıç mücadeleye devam, katil devlet katil sermaye" sloganları atıldı. Açıklamadan sonra ise Taksim Dayanışması, Enerji-Sen, TMMOB ve Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri söz alarak birer konuşma yaptılar.

İşgal fakültesinde ise gündelik işler belli bir düzene sokulmuş durumda. Güvenlik, temizlik, eylem, basın yayın komiteleri işgalin düzenli bir disiplinle ilerlemesi yönünde çalışıyorlar.

Akşam saatlerinde ise Greif işçilerinin de katıldığı bir forum düzenlendi. Forumda, taşerona karşı mücadele veren işçiler, deneyimlerini aktardılar. Genel olarak İTÜ işgali, öğrencilerin dar üniversite sorunlarından ziyade sınıf politikası verebileceğinin de bir kanıtı gibi. Taşeronun üniversitelerden ve İTÜ'den kaldırılması taleplerin içerisinde duruyor. İTÜ'de yaratılan bu politik atmosferin devamı ve işgalin tüm baskılara ve zaafiyetlere karşı ayakta kalması gerekiyor.