FHKC’den Ankara Katliamı açıklaması

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, 10 Ekim tarihinde Ankara’da yapılan alçak saldırıya karşı bir açıklama yayınladı. Yapılanı korkak bir saldırı olarak niteleyen Cephe, aynı zamanda emperyalizm, Siyonizm ve bölgenin gerici güçlerine karşı ortak mücadeleye vurgu yaptı. Açıklamanın tam metni şu şekilde:
 
Türkiye’deki yoldaşlara
 
Ankara’da “emek, barış ve demokrasi” şiarı ve talebiyle Türkiye emekçi sendikaları ve odaları tarafından düzenlenen mitingin korkak bir terör saldırısına maruz kaldığını ve bu saldırıda yüz yirmiyi aşkın yoldaşı kaybettiğinizi ve yüzlercesinin yaralandığını büyük bir acı ve üzüntüyle öğrendik.
 
Emperyalizm, siyonizm ve onların bölgesel müttefiki olan gerici güçlerin bölgemize dayattığı terör ve savaş politikalarının durdurulması için verilen mücadelenin, bölgemizin ilerici ve özgürlükçü güçleri başta olmak üzere tüm bölge halklarınca ağır bedeller ödenerek yürütüldüğünü görüyoruz.
 
Aynı zamanda Filistin ve bölge halklarına, eyleme katılan Filistinli Ahmet Al-Haldi adlı gencin bu korkak saldırıda hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle duyurmak isteriz. Ahmet’in bu yürüyüşte şehit düşmesi, emperyalizm, siyonizm ve bölgenin gerici güçlerine karşı verilen mücadelenin hepimizin ortak mücadelesi olduğunu gösteriyor.
 
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi olarak bölgemizin yıllardır özlemini duyduğu barış ve demokrasinin gerçekleşmesi için eyleme katılan emekçi ve özgürlükten yana insanların bu korkunç terör saldırısına uğramasını kınıyoruz. Şehit ailelerine en sıcak taziye duygularımızı ileterek yaralılara acil şifa diliyoruz.
 
Şehitlerimiz, bölgemizde özgürlüğün, barışın, demokrasinin ve adaletin nihai zaferini halklarımızca hep beraber kutlayacağımız güne dek mücadele yolumuzu aydınlatacaktır.
 
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi
12 Ekim 2015