Cemaat ve tarikat yurtlarına karşı İstanbul’da eylem

29 Kasım Salı günü Adana'nın Aladağ ilçesinde "Süleymancılar" olarak bilinen cemaate ait yurtta bir yangın çıkmış, 11’i çocuk 12 kişi hayatını kaybetmişti. Bu durumu protesto etmek için İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu'nun çağrısıyla Sultanahmet Meydanı'nda toplanan kitle, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürüdü ve orada bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Yapılan açıklamada yaşanan durumun kaza değil bir katliam olduğu ve bu katliamın sorumlusunun eğitim alanlarını cemaat ve tarikatlara açan AKP olduğu vurgulandı. Bununla birlikte aynı cemaatin 2008 yılında, Konya'daki kaçak Kur’an kursunda LPG sızıntısı nedeniyle gerçekleşen patlamada 17 çocuğun hayatını kaybettiği ancak bu olayın sorumlularının halen cezalandırılmadığı hatırlatıldı.
Aladağ'da yaşanan katliamın bütün sorumlularının yargılanması, tarikat ve cemaat yurtlarının derhal kapatılması, eğitimde gerici ve piyasacı politikalara son verilmesi talebiyle basın açıklaması sona erdi.
Eyleme katılan kitle yürüyüş ve basın açıklaması boyunca "Tarikat yurtları kapatılsın" "Kaza değil bir katliam" ve "AKP elini çocuklardan çek" sloganlarını attı.