Antalya'da Korkmaz Tedik ve katliamda hayatını kaybedenler anıldı

10 Ekim Ankara Katliamı'nda hayatını kaybeden Emek Partisi GYK Üyesi Korkmaz Tedik şahsında katliamda yaşamını yitirenlerin anması, Antalya Attalos Meydanı'nda yapıldı. Kapalı Yol'da buluşan yüzlerce kişi sloganlar eşliğinde, Korkmaz Tedik ve katliamda yaşamını yitirenler için Attalos Meydanı'na doğru yürüdü.

Antalya'da uzun yıllar gençlik hareketinde mücadele etmiş olan Korkmaz Tedik, Ankara katliamında patlayan bombayla hayatını kaybederek ölümsüzleşmişti. Bugün yoldaşları ve siper yoldaşları onu unutmadı ve onun adını sloganlarda yaşatarak bir kez daha andı. Saat 18:30'da kitle bir süre Attalos Meydanı'nda slogan attıktan sonra Cumhuriyet Meydanı'na doğru kısa bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda başta Korkmaz Tedik olmak üzere katliamda yaşamını yitirenler adına saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşunun ardından "Korkmaz Tedik Ölümsüzdür!", "Yaşasın devrim ve sosyalizm!" ve "Katillerden hesabı emekçiler soracak!" sloganları atıldı. Sloganların hemen sonrasında Emek Partisi Kepez İlçe Örgütü Başkanı basın açıklamasını okudu. Basın açıklamasının ardından katliama atfedilmiş şiirler okunduktan sonra Korkmaz Tedik'in arkadaşları ve yoldaşları onun ardından yazdıkları yazıları okudular. Korkmaz ile anılarını paylaşanların aktarımlarından sonra eylem sona erdi.