Ankara’da binlerce emekçi 1 Mayıs alanında buluştu

Ankara’da bu yıl iki ayrı 1 Mayıs mitingi gerçekleştirildi. Türk-İş merkezi olarak Tandoğan Meydanı'nda 1 Mayıs mitingi düzenlerken, KESK, DİSK, TMMOB, TTB, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri Kolej Meydanı'nda miting düzenlediler. Türk-İş yönetimi DİSK ve KESK’in ortak miting yapma önerisini reddetti. Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da “1 Mayıs'ı Ankara Tandoğan'da kutlayacağız” diyerek tüm yurtta alanları dolduran on binlerce emekçinin gerçekleştirdiği gösterileri yok sayıp Türk-İş bürokrasisinin mitingine işaret etti. Buna rağmen kıdem tazminatının kaldırılması planlarıyla ilgili işçiler tarafından protesto edileceğini düşünen Müezzinoğlu mitinge katılmadı.

Referandumda HAYIR’ı örgütleyen sendikalar, emek örgütleri ve siyasi partiler ise istibdad rejimine ve işçi sınıfının kazanılmış haklarının gasp edilmesine karşı Kolej Meydanı'nda buluştular. Saat 11:30’dan itibaren toplanma alanında kortejler oluşturuldu. KESK üyesi kamu emekçileri, siyasi partiler ve gençlik örgütleri coşkulu biçimde Dikimevi kolundan yürüdüler. DİSK ise Katlı Otopark tarafından alana giriş yaptı. Geçtiğimiz yıla göre oldukça yoğun olan katılım sebebiyle pek çok kortej miting alanına giremedi.

Devrimci İşçi Partisi Ankara İl Örgütü olarak biz de “Kahrolsun istibdad yaşasın hürriyet” ve “NATO’dan, Gümrük Birliği’nden çıkılsın! İncirlik Üssü kapatılsın!” pankartlarımızla Dikimevi kolunda yerimizi aldık. Yürüyüş boyunca işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele, dayanışma gününe yaraşır sloganlarımızı var gücümüzle haykırdık.

Yürüyüşün tamamlanmasının ardından saygı duruşu, kürsü konuşmaları ve kısa bir konserin ardından miting sona erdi.