İzmir'de sağanak yağmura rağmen torba yasa protestosu

KESK'in 25 Ocak'da düzenlediği eylemle bir araya gelen demokratik kitle örgütleri ile birçok iş kolundan sendikalar ve emekçiler genel grev çağrısı yaparak hep bir ağızdan ''hükümet istifa'' diye bağırdı.

18:30'da Konak Eski Sümerbank önünde toplanmaya başlandan eyleme katılım oldukça yoğundu. Meşaleler yakıldıktan sonra AKP il binasına doğru yürüyüşe geçildi. Yürüyüş sırasında ''AKP yasanı al başına çal'', ''sendikalar göreve genel greve'', ''susma sustukça sıra sana gelecek'', ''iş ekmek yoksa barış da yok'', ''faşizme karşı omuz omuza'' ,''gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek'', ''hükümet istifa'', ''emekçiler değil hükümet torbaya girecek'', ''İşçilerin birliği sermayeyi yenecek''sloganları çoşkulu bir şekilde atıldı. AKP il binasına gelindiğindeyse oldukça kalabalık bir polis ordusunun barikatı ile karşılaşıldı. Bir süre daha slogan atıldıktan sonra basın açıklamasına geçildi. Basın açıklmasını KESK İzmir Şubele Platformu adına Eğitim Sen İzmir 4 Nolu Şube Başkanı Cevat Düzci okudu.

Basın açıklamasında AKP iktidarının her fırsatta ''ileri demokrasi'' lafları ederken özünde emekçiler üzerindeki baskısını daha da artırmakta olduğu, emekçilerin taleplerini görmezden geldiği, bir yandan halk iradesinden bahsederken bunun tam aksi davranarak yalnızca sermaye sınıfının çıkarları doğrultusunda hareket ettiği ve bu sınıfın istediği yasaları çıkardığı üzerinde duruldu. Bu torba yasa tasarısında yoksulların, işsizlerin yararına hiç bir düzenleme olmadığı, yasanın bir AKP aldatmacası olduğu ve bu yasa geri çekilinceye kadar mücadelenin sürdürüleceğine vurgu yapıldı. Ayrıca Tunus'da verilen mücedelenin bütün emekçi halkın mücadelesi olduğuna dikkat çekildi ve kısa bir süre önce Arena'nın açılışında başbakana yapılan protesto sonucunda Galatasaray yönetiminin tutumu ve başbakanın protesto eden taraftarlara yönelik tutumu ve söylemi sert bir dille eleştirildi.

Eylem sağanak yağmura rağmen hiçbir emekçi alandan ayrılmadan yapıldı ve çoşkulu sloganlarla son buldu.