Gül'e yapılması gerekeni bir işçi haykırdı : "taşeron istemiyoruz!"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Soma'ya gidip incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanının gelmesiyle ilçedeki güvenlik önlemleri had safhaya çıktı. Arama kurtarma çalışması yapanlardan kat be kat fazla polis jandarma koruma ordusunun bulunduğu ilçede halk Abdullah Gül'e tepki gösterdi.
 
Taşeron İstemiyoruz!
 
Facianın yaşandığı maden bölgesinde bir işçi Cumhurbaşkanı'na "Taşeron istemiyoruz!" diye bağırdı. Bunun ardından kalabalıktan bir ses "Bu kadar koruma niye? Polis değil kurtarma ekibi istiyoruz" diye isyan etti.
 
Bu sözlere kayıtsız kalan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül "Buralardan alacağımız derslerle bir daha bu acıları yaşamamak için ne gerekirse yapılması şarttır. Devletimiz hükumetimiz bu acılara bir nebze de olsa merhem olmak için ailelere yardım için ne gerekiyorsa bunu yapacaktır. Milletimizin başı sağ olsun" buyurmuş. İyi ya biz ne yapılmasını gerektiğini bir yazımızda
(http://gercekgazetesi.net/karsi-manset/ozel-sektor-madenlerden-defol-madenler-isci-denetimine) söylemiştik. Özelleştirme demek; cinayet demek, işçinin canını kan emicilere teslim etmek demek.
Taşeron demek; güvencesiz, sağlıksız, insani olmayan koşullarda can pahasına çalışmak demek.
 
Ne gerekiyorsa yapmaya hazır olan Cumhurbaşkanı'na biz buradan söyleyelim ne yapılması gerektiğini; taşeron sistemi kaldırılmalı, tüm madenler işçi denetiminde kamulaştırılmalı, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin patronu ve yöneticileri derhal tutuklanmalı. Gerekenler yapılmazsa daha sarsıcı gelecek işçilerin öfkesi! O gün geldiğinde kaçacak delik arayacaksınız