GDDK’dan Paris’te genel greve hazırlık etkinliği

GDDK’dan Paris’te genel greve hazırlık etkinliği

Fransa işçi sınıfı harıl harıl, 5 Aralık’ta başlayacak süresiz genel greve hazırlanıyor. Paris, bu hazırlıkların merkezi konumunda. Grev ve Direnişlerle Dayanışma Komitesi (GDDK) de bir ayı aşkın süredir, özellikle Türkiyeli göçmen işçilerin yoğun yaşadığı emekçi mahallelerde, pazar yerlerinde ve metro çıkışlarında bildiriler ve ajitasyonlarla göçmen işçileri greve aktif biçimde katılmaya çağırıyor.

Bu çalışma kapsamında GDDK, 29 Kasım Cuma akşamı, Montreuil semtinde bulunan sendikalar binasında bir konferans örgütledi. Yaklaşık 40 kişinin katıldığı etkinlik, moderatörün GDDK’nın yaklaşık iki yıldır sürdürdüğü faaliyete dair yaptığı giriş konuşmasıyla başladı. Ardından, iki konuşmacından biri olan, Fransa’daki kardeş grubumuz ROR (Proleter Devrimci Yeniden Doğuş) üyesi bir Fransız yoldaşımız, geçirilmeye çalışılan mezarda emeklilik yasasının içeriğini anlatıp, bu yasaya karşı hep beraber aktif bir mücadele yürütmemizin gerekliliğini vurguladı. Ardından sözü Solidaires sendikası temsilcisi alarak, kapitalizmi devirmek için enternasyonal dayanışmanın öneminin altını çizdi, bu sebeple çoğunluğu Türkiyeli göçmen işçilerden oluşan bu toplantıya katılmaktan çok memnun olduğunu dile getirdi.

Yaklaşık bir saat süren konuşmaların ardından, etkinliğin ikinci kısmı tartışma şeklinde yürütüldü. Greve katılıma dair pratik meselelerin de konuşulduğu tartışma bölümü, 5 Aralık’ta GDDK pankartının arkasında buluşma çağrısıyla sona erdi.