Filistin Dostları, Siyonist katil Isaac Herzog’un Türkiye ziyaretini protesto etti

Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Filistin Dostları Platformu, 9 Mart Çarşamba günü saat 19:00’da Siyonist İsrail’in cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un istibdad rejiminin davetlisi olarak Türkiye’ye yaptığı ziyareti protesto etmek üzere İstanbul’da bulunan İsrail sözde konsolosluğu önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya #HerzogDefol kampanyası, TOKAD ve Eğitim İlke Sen de katılarak destek verdi.

Eylemin başında basın emekçilerine seslenen plaform sözcülerinden Devrimci İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Levent Dölek, hem Siyonist Herzog’u hem de onu Türkiye’ye davet edenleri protesto etmek üzere konsolosluk binasının önünde toplandıklarını ifade etti. Konuşmasında, Siyonist hareketin emperyalistlerle işbirliğinin de ötesinde, sadece kendi çıkarları için Nazi rejimiyle bile işbirliği yapabilecek ölçüde alçak bir hareket olduğunu, son olarak Suriye’de IŞİD ile dahi işbirliği yaptığını vurgulayarak, yapılması gerekenin bugün bu hareketin başı konumundaki Herzog’u davet etmek değil, İsrail’in tüm suçlarını kınamak olduğunu belirtti. Konuşmasına emperyalizme ve İsrail Siyonizmine karşı mücadeleye adamış olan, bilfiil Filistin’de çarpmışmış olan devrimcileri, Denizleri, Mahirleri anarak devam eden Dölek, İsrail Siyonizmini tel’in ederken, Mavi Marmara’da şehit edilenleri de andıklarını, onların da bu halkın kahramanları olduğunu belirtti.

Dölek’ten sonra, Herzog Defol Kampanyası’ndan Aynur Efe söz aldı. Efe, Türkiye’nin emperyalizm ve Siyonizm ile son dönemde ilişkilerini düzeltme çabasının halkımızı yoksulluğa sürükleyen sistemlerini sürdürme yönündeki bir çaba olduğunu, Ortadoğudaki katliamlarını varlık koşulu haline getirmiş bir ülke olan İsrail ile de askerî, iktisadî ve kültürel ilişkilerini sürdürdüğünü, şimdi bu ilişkileri yeni ve daha ileri bir aşamaya taşıdığını ifade etti. İsrail ile tüm ilişkilerin derhal kesilmesini talep ettiklerini vurguladı.

Ardından basın açıklaması metninin okunmasına geçildi. Açıklamada, Herzog’un ziyaretinden duyulan öfke dile getirilirken, Herzog’un cumhurbaşkanı olduğu İsrail’in işgalci bir Apartheid devleti olduğu, yaklaşık yüz yıldır emperyalistlerin yardımıyla Filistin’de bir etnik arındırma uyguladığı belirtilerek, Türkiye’deki istibdad rejiminin böyle bir devletle normalleşme arayışının nedeninin memleketin bir avuç burjuvayı zengin etmek üzere 70 cente muhtaç kılınmış olması olduğu, İsrail ile yakınlaşmanın emekçi halkımızın çıkarları ile kesinlikle zıt olduğu söylendi. Filistin Dostları açıklamasında ayrıca, İsrail ile yakınlaşmanın sonucunun yıllardır vurgulandığı üzere Filistin halkına ait doğalgazın İsrail tarafından çalınmasında işbirliğini içereceği, bu projenin de ne Filistin ne Türkiye ne de bölgenin diğer halklarına bir yararı olacağı ifade edildi. Yapılması gerekenin İsrail’e yönelik boykot ve yaptırımlar uygulanması, İsrail ile askerî, ticarî, diplomatik ve istihbarî tüm ilişkilerin sonlandırılması ve ilk elden de Ankara’da ağırlanan Herzog’un ülkeden kovulması olduğu vurgulandı.

Basın açıklamasının tam metnine Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Filistin Dostları’nın sitesinden ulaşabilirsiniz: http://www.filistindostlari.org/arsivler/240