Atina halkı Erdoğan’ın ziyaretini protesto etti

8 Aralık’ta Tayyip Erdoğan, Yunanistan cumhurbaşkanı Pavlopulos ve başbakanı Çipras ile görüşmek üzere Atina’daydı. Yunanistan hükümeti Erdoğan’ı davet etmesi sebebiyle toplumun geniş kesimlerinden sert eleştirilere maruz kalırken, Syriza Atina’daki tüm polis güçlerini Erdoğan’ı korumak için seferber etti. Şehrin merkezi kısımlarını kapsayan bir eylem yasağı yürürlüğe koydu, eyleme katılımı engellemek için metro istasyonlarını kullanıma kapattı ve yürüyüşü şehir merkezinin çok kısıtlı bir bölümüne sıkıştırmak istedi. 

Buna rağmen, bine yakın insan Erdoğan’ı protesto etmek, Türkiye’nin emekçi halkının üstüne çöreklenmiş istibdadın liderini ülkelerinde istemediklerini göstermek için sokaklardaydı. Omonia Meydanı’nda buluşan Yunanistan solu, Kürt örgütleri ve Yunanistan’da yaşayan Türkiyeliler parlamentoya yürüdü. Yürüyüş parlamentonun önüne geldiğinde, polis eylemin önünü kesti.

Yunanistan’dan kardeş partimiz EEK (İşçilerin Devrimci Partisi) yürüyüş boyunca “Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği!”, “Bijî bıratiya gelan!” sloganlarıyla, iki dilde Türkiye halkı ve Kürt halkı ile dayanışmayı yükseltti. Polis barikatları önünde “Kahrolsun istibdad, yaşasın hürriyet!” sloganını yükseltti. Yunanistan’ın emekçi halkı, istibdadın nereye gitse hürriyet mücadelesi verenlerden kaçamayacağını gösterdi.