PKK’den Partido Obrero’ya mesaj

8 Kasım’da Partido Obrero tarafından düzenlenen İşçi Hareketi ve Solun Kongresi’ne (Congreso del movimiento obrero y la izquierda -CMOI) PKK de bir dayanışma mesajı yolladı. PO’nun  internet sitesinde yayınlanan bu mesajı aşağıda okurlarımıza aktarıyoruz.

İşçi Hareketi ve Solun Kongresi’ne,

Size Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) selamlarını iletiyoruz. Kürt halkı emperyalizmin ve bölge devletlerinin zulmünden çok çekmiştir. Dilimiz, oyunlarımız, kültürümüz yasaklanmıştır. 40 yıl önce Türkiye’nin, Suriye’nin, Irak’ın ve İran’ın Kürt bölgelerinde kurtuluş ve sosyalizm yolunda devrimci bir mücadele başlamıştır.

Bugün Kürt halkı dört parçada hem yasal alanda hem silahlı savaşta mücadeleyi yükseltmektedir.

Suriye’de üç yıl önce başlamış olan iç savaş bağlamında biz Kürt devrimcileri ola rejimle de, Batı’nın emperyalist güçlerince desteklenen muhalefetle de işbirliği yapmadık.

Temmuz 2012’de Suriye’nin kuzeyinde Rojava’yı halkın ve kadınların savunma birlikleri sayesinde (YPG-YPJ) Esad’ın birliklerinden ve paralı asker gruplarından özgürleştirdik. Bu bölgede doğrudan demokrasi temelinde halk meclislerine ve halk milislerine dayanan bir demokratik özyönetim inşa etmeye yöneldik.

Rojava’da bizimle birlikte Ermeniler, Türkmenler, Araplar, Asuriler ve Çeçenler de savaşıyor.

Dini totalitarizme son verdik. Şimdi Hıristiyanlar, Müslümanlar, Yahudiler, Ortodokslar, Ezidiler ve ateistler olarak hep birlikte yaşıyoruz.

Bu bölgede emperyalist ve milliyetçi çıkarlara, patriyarkaya karşı, kadınların ve halkların kurtuluşu uğrunda, demokratik konfederalizm ideali doğrultusunda mücadele ediyoruz.

Bu nedenledir ki emperyalizmin, şeyhliklerin ve terörist Türkiye devletinin kuklası olan İslam Devleti bundan 55 gün önce Kobani (Kobanê) kentimize saldırdı.

Kobani’de halkımız faşizme karşı özgürlük uğruna, emperyalizme karşı devrim için direniyor.

Halklar arasında dayanışma ve birlik bugün faşizmi yenilgiye uğratmak için her zamankinden daha gerekli.

İslam Devleti ve savaş, kapitalistlerin yükünü halkların sırtına yıkmak istedikleri dünya kapitalist krizinin ürünüdür.

Ama Kobani’de ve Kürdistan’da biz onlara dünya halkları ile el ele diyoruz ki: “Faşizme geçit yok!”

Size kongrenizde başarılar diliyoruz, mücadele içinde buluşacağımızı umuyoruz.

Yaşasın enternasyonalizm!

Faşizme ve emperyalizme ölüm!

İnsanlığı ancak devrimci mücadele temelinde halklar kurtarabilir!

PKK – Kürdistan İşçi Partisi