DİP Bildirisi: Halkı öldürmeyi durdurun!

Halkı öldürmeyi durdurun! Kaçak OHAL’i kaldırın!

Geziciler, size “çapulcu” dediler, Kürtlere “Vandal” diyorlar. Gün dayanışma günüdür! Ölenler Berkin’in kardeşidir!

Peşmergeler ve HPG Kobani’ye!

İşçiler, kamu emekçileri, DAİŞ ve AKP’nin cinayetlerine ve savaş kışkırtıcılığına karşı genel greve!

 

Başta Kürtler olmak üzere, Türkiye halklarının DAİŞ (IŞİD-IBSİD) çetelerinin Kobani’nin (Kobanê) içine kadar girmesi ve her an sivil halka yönelik katliama girişmesi olasılığının doğması karşısında ülke çapında gösterdiği tepki bütünüyle haklıdır. Hükümet buna ilan edilmemiş bir OHAL’le, iç savaş örgütü Hizbullah’ı (nam-ı diger HÜDA-PAR’ı) sokağa sürerek ve üst üste işlenen cinayetlerle cevap veriyor. Artık öldürülen gösterici sayısını saptamak mümkün değil, birçok ağır yaralı da var. DAİŞ katillerine destek veren, lojistik ihtiyaçlarını karşılamasını olanaklı kılan, muharip güçlerinin sınırı kalbura çevirmesine izin veren AKP hükümeti, bu katillere karşı ayağa kalkan halka tahammül edemiyor. İç Savaş Bakanı Efkan Ala çete ağzıyla “şiddet misliyle karşılık bulur” diyerek kanun falan tanımayacağını ilan ediyor, polisi cinayete azmettiriyor. AKP hükümeti halkı öldürmeyi derhal durdurmalı, iç savaş çetelerini sokaktan çekmelidir! İlan edilmemiş OHAL uygulamasını kaldırmalı, Kürt halkının protestosunu dile getirmesini engellemekten vazgeçmelidir!

Tayyip Erdoğan’ın akıl hocası Yalçın Akdoğan “şehir merkezlerinde insanlarımızın huzurunu kaçırmaya yönelik her türlü şiddet eylemi ve vandalizme” karşı müsamaha gösterilmeyeceğini söylüyor. Gezi isyanı karşısında kullanılanla aynı dil! Dün “çapulcular”dı, bugün “vandallar”! Dün Ali İsmail’i öldüren sopalılar yine sokağa çıktı! Ethem’i, Abdo Can’ı, Ahmet’i, Berkin’i vuran gaz kapsülleri ve kurşunlar yine cinayet işliyor! Siirt’te öldürülen 17 yaşındaki Y. Ç. Berkin’in kardeşidir! Gezi ile başlayan halk isyanının kahraman katılımcıları! Gün dayanışma günüdür! Öldürülenlerin hesabını hep birlikte soralım. Çapulcular, Türkiye’nin batısının büyük kentlerinde meydanlara!

Kürdistan Bölgesel Hükümeti gerici bir tavır içindedir. Rojava sınır kapısını mühürlemiştir! Kardeşleri ölürken askeri güçle yardımına koşmuyor. Güney Kürdistan halkı Barzani’lerden bu ihanetin hesabını sormalıdır. Barzani’ye inat peşmergeler ve HPG, Kobani’ye, DAİŞ’i püskürtmeye!

AKP hükümeti Tayyip Erdoğan’ın yönetiminde Ortadoğu’da savaşa dalıyor. Arap dünyası üzerinde hâkimiyet hayalleri içinde mezhep fitneciliği politikası izliyor, Sünnileri Alevilere karşı kışkırtıyor, Suriye’de Esad’ı mezhep savaşı temelinde yıkmak için yanıp tutuşuyor. Kürtlerin özgürlüğüne tahammül edemiyor, özerk Kürt bölgesi Rojava’yı köleleştirmek istiyor. Bütün bunlar için savaşa hazırlanıyor. İşçiler, emekçiler! Savaşta ölecek olan Bilal değildir, Koç’ların, Ülker’lerin, Çalık’ların çocukları değildir, sizin çocuklarınızdır! Savaşı durduralım! Tezkereyi uygulatmayalım! İşçi sınıfının öncüleri derhal harekete geçmeli ve KESK’in ilan ettiği genel greve Türk-İş ve DİSK’in de katılmasını sağlamalıdır.

Eli sopalı sokak kabadayılarına ve Hizbülkontra çetelerine geçit yok!

Hem DAİŞ’e, hem emperyalist müdahaleye, hem Türkiye’nin Kobani’ye asker yollamasına hayır!

Tampon bölge ve sınır ötesi kara savaşı öngören tezkere işçi emekçi çocukları için ölüm demektir! Reddedelim!

Ortadoğu'da ve Türkiye'de kördüğümü işçi sınıfının kılıcı kesecek! Türk-İş ve DİSK göreve, KESK’le birlikte yeniden genel greve!

 

 

Devrimci İşçi Partisi