NATO güvenlik kalkanı değil güvenlik tehdididir!

NATO güvenlik kalkanı değil güvenlik tehdididir!

İsrail’e kalkan olan Kürecik Üssü kapatılmadığı gibi Avrupa Gökyüzü Kalkanı ile genişletiliyor!

Türkiye’nin 21 NATO ülkesi ile birlikte Avrupa Gökyüzü Kalkanı Projesi’ne dahil olacağı açıklandı. Söz konusu proje Avrupa’da NATO üyesi ülkelerin ortak bir hava savunma sistemine dahil olmasını öngörüyor. Bu çerçevede başta Alman IRIS-T füzeleri olmak üzere aralarında İsrail yapımı Arrow-3 füzelerinin de dahil olduğu sistemler ülkelere konuşlandırılacak.

S400’lere tekrar hangar yolu gözüktü

Rus yapımı S400’lere ise bir kez daha hangar yolu gözüküyor. Geçtiğimiz yıl ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman Ankara ziyareti sırasında S400’ler için “Belki artık bu problemi çözmenin, farklı bir yolunu aramanın zamanı gelmiş olabilir. Bu noktada neler yapılabileceğine bakacağız” demişti. Projede ABD doğrudan yer almıyor gözükse de NATO aracılığıyla sürecin bir parçası. ABD ile F16 pazarlıkları da sürerken S400’leri sessiz sedasız hangara yollamanın bir yolu bulunmuş gözüküyor. Bu gizli pazarlık istibdad medyasına fısıldanmış olacak ki CNN Türk, A Haber, Habertürk gibi televizyonlara “strateji uzmanı” adı altında ekrana çıkartılan asker eskileri sanki ellerine bir bülten tutuşturulmuş gibi aynı cümlelerle “S400’leri tekrar aktive etmek yarım saatlik iş ne olacak” türünden açıklamalar yapıyor.

NATO teröristtir! En büyük güvenlik tehdididir!

“Ne olacak Türkiye’nin güvenliği için hava savunma sistemleri alınması fena mı olur” diye düşünmeyin. Türkiye’nin emekçi halkına esas güvenlik tehdidinin NATO ve Batı emperyalizminden geldiğini unutmayın. 15 Temmuz’da TBMM sınır dışından gelen füze ya da uçaklarla vurulmadı. İçimizdeki darbeci NATO’cu pilotların uçurduğu F16’lar tarafından bombalandı. Bu uçaklar Adana İncirlik’teki ABD üssünden kalkan tanker uçaklardan yakıt alarak uçtular. Daha da önemlisi Amerikan emperyalizminin Türkiye’yi füzeler ya da bombalardan daha çok dolarla vurduğunu unutmayın. Rahip Brunson olayında ABD Başkanı Trump, Türkiye’ye bomba atarak değil tivit atarak saldırdı. Ekonomimiz dolara bağımlı olduğundan ve cari açık verdiğinden bir tivitle Türk lirası baş aşağı düştü ve mahkemeler istibdadın talimatıyla Brunson’ı salıp özel uçakla ABD’ye göndermek zorunda kaldı. Dolayısıyla Türkiye’nin emperyalizme bağlılığını arttıran her adım emekçi halkın güvenliğine karşı bir tehdittir.

Emperyalist üsleri kapat! Dolar bağımlılığına son! NATO’dan çık! NATO’yu yık!

Güvenli ve refah içinde bir ülke için Türkiye NATO’dan çıkmalıdır! İncirlik ve Kürecik başta olmak üzere tüm emperyalist üsler kapatılmalıdır! Türkiye ekonomisinin dolar bağımlılığına son vermek için döviz üzerinde ve dış ticarette devlet tekeli kurulmalıdır!

Bu yazı Gerçek gazetesinin Mart 2024 tarihli 174. sayısında yayınlanmıştır.