Yargı yürütme el ele gereğini yapmıştır

Başbakan Erdoğan, Hrant Dink davasının sonucuyla ilgili yaptığı değerlendirmede biz 32 saatte failini yakaladık, sonrası yargıya aittir dedikten sonra “biz bu süreç içerisinde yargıdan yürütmeye ne intikal etmişse veya yürütmeden ne istenmişse yürütme bunların hepsini yerine getirmiştir” buyurdu.

Evet, makamında iki MİT görevlisinin Hrant Dink’i tehdit ettiği dönemin Valisi Muammer Güler şimdi AKP milletvekili. Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü olan, Dink cinayeti için örgüt bağlantısı yok milliyetçi duygularla işlenmiş bir cinayet diyen Celalettin Cerrah Osmaniye ili valiliğine terfi ettirildi. Hakkında soruşturma açılması istenen tam 30 kamu görevlisi yürütmenin kolları kanatları altında itina ile korundu ve kollandı. AİHM’e Dış İşleri Bakanlığı yani yürütme adına verilen savunmada, savunma yerine Hrant’a ve onun enternasyonalist görüşlerine saldırdılar Hrant Dink’i “Türk kanına pis demek”le suçlayarak resmen Ogün Samastlar’ın ve Yasin Hayaller’in gözlükleriyle baktıklarını kanıtladılar.

Evet, yargıdan yürütmeye ne intikal ettiyse ne istendiyse itina ile yerine getirildi. Azmettiren, besleyen, kollayan, aklayan burjuvazidir. Burjuvazinin besledikleri katletti, burjuvazinin yürütmesi kolladı, burjuvazinin yargısı akladı. Hala bağımsız yargı hayali kuranların, hala burjuvaziden adalet bekleyenlerin kulaklarına küpe olsun. Onların adaleti budur. Erdoğan da onların Başbakanı olarak gereğini yapmıştır.