Numan Kurtulmuş'tan Suriyeleştirilen Türkiye'nin itirafı

Numan Kurtulmuş, Tayyip Erdoğan başkanlığında 6. defa toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken bir basın açıklaması yaparak Ocak ayından itibaren 49'u canlı bomba olmak üzere 85 olayın önlendiğini açıkladı. Son bir haftada üç canlı bomba eyleminin gerçekleştiği ülkede Kurtulmuş, aklı sıra hükümetin üzerine düşeni yaptığını izah etmeye çalışıyor. Oysa özrü kabahatinden büyük. Zira Kurtulmuş'un çizdiği tablo ülkede her 2-3 günde bir bir canlı bomba eylemi girişimi olduğunu gösteriyor. Böyle bir tablo, Diyarbakır mitingi ve Suruç saldırılarından beri gündemde olan istihbarat zaafı tartışmalarının çoktan geride kaldığını göstermektedir. Türkiye, Suriyeleştirilme yönünde hızlı adımlarla ilerlemektedir. Bu ilerleyişin baş sorumlusu da hiç şüphesiz ki izlediği politikalarla Erdoğan ve AKP iktidarıdır.

İki sene önce üç beş roket attırır savaş nedeni yaratırım diyen MİT müsteşarının fantezileri gerçek oldu. DAİŞ füzelerle Kilis'i dövüyor. Camilerden hedeflerinin Kilis, Antep, Karkamış ve Nizip olduğuna dair hutbeler okutturuyor. AKP ve Erdoğan ise kendi halkına karşı savaşmaya devam ediyor. Kilis DAİŞ füzeleriyle, Kürt illeri operasyonlarla, meclis AKP'li vekillerin tekme ve tokatlarıyla boşaltılıyor.

Bu tablo karşısında Numan Kurtulmuş çıkıp hükümetin üç ayda vaatlerinin yüzde 100'ünü gerçekleştirdiklerini iddia ediyor. Bir bakıma haksız da değil!