Korsanla ticarete devam!

Katil İsrail'le ticaret hacmi

Türkiye’nin Siyonist İsrail Devleti ile olan dış ticaret hacmi olanca hızıyla büyümeye devam ediyor. 2004 yılından 2018’e dek iki ülke arasındaki dış ticaret hacmi 2 milyar dolardan 5,6 milyar dolara yükseldi. Yani neredeyse üç katına çıktı! Bu artış oranı diğer ülkelerle yapılan ticaret ile karşılaştırıldığında hiç normal değil. Örneğin İsrail TÜİK verilerine göre 2009 yılında en çok ihracat yapılan 18. ülkeyken 2018 yılında sıralamada 10. sıraya yükseldi! Bu yükseliş 2019’un ilk iki ayında da devam ediyor. İsrail 2019’un Ocak ve Şubat aylarında Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı 9. ülke konumunda.

Burjuva medyasının televizyonlarında, gazetelerinde Tayyip Erdoğan’ın İsrail aleyhinde sarf ettiği büyük sözleri görebiliriz. Kameralar önünde Erdoğan mazlum Filistin halkının yanında, terörist İsrail devletinin karşısındadır. Fakat nasıl oluyorsa bu işgalci ve terörist ülkeyle ticari ilişkiler ne Mavi Marmara’lar, ne One Minute’ler, ne de Kudüs gündemi dinliyor. Filistin halkının işgal edilen toprakları, yıkılan evleri üzerine inşa edilen işgalci İsrail Devleti ile ticarette Türkiye’nin patronları zenginleşmeye devam ediyor. Yapılan ticaret sayesinde İsrail işgal ordusu yeni silahlar yapıyor, yeni yasadışı yerleşimler inşa ediyor. Kısacası bu ticaret İsrail’in ayakta kalmasına yardım ediyor.

Filistinlilere göstermelik destek mesajlarıyla, Netanyahu’ya edilen hakaretlerle Filistin halkının yanında olunmuyor. Filistin halkının yanında olmak için İsraille tüm diplomatik, askeri, siyasi ilişkilerle birlikte ekonomik ilişkileri de kesmek gerekir!