Faşistler vatanı değil Erdoğan'ı kurtarıyor

MHP sokaklara çağrı yaptı. Kurt işaretleriyle HDP binalarına yönelik AKP ve MİT gözetiminde yeni Madımak provaları yapıldı. Genel merkez yağmalandı ve ateşe verildi, Antalya şehrinin Alanya ilçe örgütü kundaklandı. Kürt esnafın işyerleri saldırıya uğradı, Kürt illerine giden otobüsler de faşist saldırıların ve linç girişimlerinin hedefindeydi.

Gerçekleri biraz olsun görebilenler, bu savaşın Erdoğan'ın savaşı olduğunu fark etmişken, görmeyenler için Erdoğan üstüne basa basa 400 milletvekili olsaydı böyle olmazdı derken, MHP Kürtleri hedef alan ırkçı bir politika güderek, dikkatleri Erdoğan'dan uzaklaştırmayı başardı. MHP, bir kez daha halkların kardeşliğinin düşmanı, Erdoğan'ın ise kötü gün dostu olduğunu gösterdi.

Erdoğan'ın çakma Ülkü Ocakları olarak zuhur eden Osmanlı Ocakları adlı bir paramiliter yapılanmanın da bu ortamda sahneye çıkarak, MHP'nin eylem organize etmediği yerlerde ırkçılık ve faşizm bayrağını devraldığı görülüyor. Tüm bunlar "şehitlere saygı" adı altında yapılırken, cenazelerde ailelerin Erdoğan’a ve hükümete tepkileri sürüyor. Erdoğan'ın karaktersizlikle suçladığı, kendisini suçlayan sözleri dolayısıyla tutuklattırdığı aileler, kâh Cumhurbaşkanlığı çelenklerinin kaldırılmasını istiyor, kâh açık sözlerle Erdoğan'ın 400 milletvekili hırsını eleştirmeye, isyan etmeye devam ediyor.