AKP ve Erdoğan, İsrail'e dost elini uzatıyor! Gazze'yi, Filistin'i satıyor!

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yönelik yeni bir anlaşmanın imzalanma aşamasına gelmiş olduğu her iki ülke basını ve dışişleri yetkilileri tarafından doğrulanmış bulunuyor. İsrail basınında çıkan haberlere göre anlaşma Mavi Marmara'da katledilenlerin ailelerine tazminat ödenmesi karşılığında diplomatik ilişkilerin normalleşmesini, İsrail askerlerine karşı açılan davaların kapatılmasını,Türkiye'nin Hamas üyesi Salah Aruri'yi (muhtemelen başkaca Hamas üyelerini de) sınırdışı etmesini  ve İsrail ile Türkiye arasında bir doğalgaz hattının inşasını öngörüyor.  

AKP ve Erdoğan'ın alçak ve sefil dış politikası

Bu anlaşma hayata geçerse, AKP iktidarı ve Erdoğan'ın, havuz medyasının da desteğiyle bunu bir diplomatik başarı olarak sunacağına şüphe yok. Oysa bu anlaşmanın gündeme gelmesi bile AKP ve Erdoğan'ın dış politikasının sefaletinin bir ifadesidir. AKP ve Erdoğan tükürdüğünü yalamaktadır. Dün Gazze'deki ablukanın kalkmasını şart koşarken bugün para ve ikbal için Gazze abluka altında yaşadığı halde, İsrail her gün zulme karşı direnen Filistinlileri katlettiği halde, Siyonizm'e dost elini uzatmaktadır.

AKP ve Erdoğan ikbal için kardeşlerini satıyor

AKP ve Erdoğan'ın Müslüman Kardeşler örgütü ile yaptığı stratejik ittifak sona ermektedir. AKP ve Erdoğan, Müslüman Kardeşler'in sembolü olan Rabia işaretini kendi siyasi sembolü olarak benimseyecek kadar bu işbirliğini önemsiyordu. Hamas liderleri AKP kongrelerinde boy gösteriyordu. Şimdi Türkiye, Hamas militanlarını sınır dışı etmeye ve Gazze'deki abluka kalkmadığı halde İsrail ile para ve doğalgaz karşılığında işbirliği yapmaya hazırlanıyor. Suriye mücadelesi dolayısıyla Rusya’dan silleyi yeme tehlikesi karşısında kendini hızla İsrail’in yanına atıyor. Müslüman Kardeşleri satan, Hamas'ı satan, Gazze'yi satan, Filistin'i satan AKP ve Erdoğan daha gerici, daha mezhepçi, daha Siyonist destekçisi, daha emperyalizm yanlısı bir dış politika benimsiyor.

Erdoğan'ın yeni kardeşi: Sisi

Daha önceleri Suudi Arabistan'ın Vahhabi gericiliğinin fedailiğine soyunan AKP ve Erdoğan, bir yandan da Vahhabiliğin düşman bellediği Müslüman Kardeşler örgütüyle birlikte hareket etmenin çelişkisini yaşıyordu. Suudi Arabistan, Mısır'da Sisi darbesini desteklerken, AKP ve Erdoğan Sisi'yi diktatör ilan edip Mısır'la ilişkileri donduruyordu. Şimdi bu çelişki sona ermektedir. Bir yandan Suudi Arabistan'ın öncülüğünde Mısır diktatörü Sisi ile Sünni mezhepçi askeri ittifakta (METO) buluşan AKP ve Erdoğan diğer yandan da bu ittifaktan ve mezhep savaşından en büyük beklentiye sahip olan İsrail Siyonizmi ile ilişkilerini ısıtmaktadır.

Mezhepçiliğe, Siyonizme ve emperyalizme karşı mücadele birdir

Ortadoğu'da mezhepçiliği körükleyen Suudi, Katar ve Türkiye üçlüsü ile mezhepçilikten nemalanan İsrail Siyonizmi adım adım aynı eksende dizilmektedir. Bu eksen ABD emperyalizmi ile bütünleşmiştir. İsrail'in ordusu bilfiil Amerikan ürünüdür. Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye ABD'nin müttefikidir. Bu ülkelerde yer alan emperyalist üsler Ortadoğu çapında kanlı operasyonların merkezleridir. Kendini anti-emperyalist, anti-Siyonist demagojilerle pazarlayan siyasal İslam'ın maskesi düşüyor, makyajı akıyor ve altından en çirkin haliyle emperyalizmin ve Siyonizmin taşeronu bir işbirlikçilik beliriyor. Ortadoğu'da Türkün, Kürdün, Arabın, İranlının karşısında birleşeceği ortak düşman tüm çıplaklığıyla kendini gösteriyor.  Bu topraklardaki her türlü sorunun çözümü için mezhepçi eksenin (METO), emperyalizmin ve Siyonizm'in yenilgiye uğratılması gerektiği tüm açıklığıyla bir kez daha ortaya çıkıyor.