İzmir’de kadınlar “Emekçi kadınlar en öne!” diyerek bir araya geldi

İzmir’de kadınlar “Emekçi kadınlar en öne!” diyerek bir araya geldi

İzmir Altındağ Mahallesi kadınları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde yaptıkları bir toplantı ile bir araya geldi.

Kadınlar, 8 Mart’ın tıpkı yüzyılı aşkın süre öncesinde başladığı noktada olduğu gibi bugün de kadınların yan yana geldiği; erkek egemen kapitalist sistemin üzerlerinde kurduğu her türlü baskıya, karşılaştıkları her türden şiddete, tehdide rağmen birbirlerinden güç aldıkları ve mücadeleyi büyüttükleri bir gün olduğunu konuştu. Aradan geçen onlarca yıla rağmen kadınların işsizlik, düşük ücret, güvencesizlik, şiddet, taciz ve tecavüzler kıskacına sıkıştırılarak baskıya ve ayrımcılığa uğradığı; bu sebeple tüm bunlara karşı verilecek mücadelenin tıpkı yüzyıl önce olduğu gibi şimdi de oldukça yakıcı ve gerekli olduğu hususu ön plandaydı.

Kadınların en temel hak ve özgürlüklerini gasp ederek uygulanan cinsiyetçi ve erkek egemen politikalarla kadınları toplumun dışına itmeye, adeta eve hapsetmeye çalışan sisteme karşı yürütülecek ekmek ve gül mücadelesinin, aynı zamanda hürriyet mücadelesiyle birleştiğini vurguladılar.

Kadınlar; fabrikalardan, okullardan, mahallelerden başlayarak örgütlenmek gerektiğinin altını çizerek, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde “Emekçi kadınlar en öne!” şiarıyla alanlarda olma çağrısı yaptılar.