Fabrikalardan Mahallelere Şiddete Karşı Emekçi Kadınlar En Öne!

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslarası Mücadele Günü kapsamında gerçekleştirdiğimiz eylem ve etkilinlerimizin bir parçası olarak İstanbul İkitelli’de bir toplantı gerçekleştirdik. Etkinliğimize ev emekçisi kadınların yanında çeşitli sektörlerden kadın işçiler de katıldı.

Yoldaşımız kadına yönelik şiddetin tarihini anlatarak sunuma başladı. Kadına yönelik şiddetin politik ve örgütsel yanlarına değinerek erkek egemen kapitalist sistemin kadına yönelik şiddeti nasıl yarattığını ayrıntılı biçimde ele aldı. Türkiye’den ve dünyadan çeşitli örneklerle konuyu daha somut hale getirerek şiddete karşı hangi araçlarla mücadele edilmesi gerektiğini de özel olarak olarak vurguladı.

Kadınların özellikle son yıllarda artan şiddet, taciz ve tecavüz olaylarında iktidarın da şiddete yönelik herhangi bir düzenleme yapmaması aksi yönde davranıp yürüttüğü politikalarla şiddeti daha da körüklediğine vurgu yaparak özsavunma örgütlenmelerinin yakıcı biçimde ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Yoldaşımız yaptığı konuşmada şiddete karşı verilecek mücadelenin başarılı olmasının yolunun örgütlenmekten geçtiğine vurgu yaparak örgütlenme çağrısı yaptı.

Ayrıca yakın zamanda İran’da gerçekleşen ve halen devam eden Mehsa Emini eylemlerine katılan tüm kadınlara ve emekçilere de Jin Jîyan Azadî sloganının Kürtçe, Türkçe ve Farsça yazılı olduğu pankartın arkasında selam yollayarak etkinliğimize devam ettik.

Etkinliğin tartışma kısmında ise özsavunma örgütlenmelerinin nasıl olması gerektiğine dair somut örneklerle alt yapısı oluşturulmaya çalışıldı.

Etkinlik yapılan sunum sonrası kadınlara adanan türkülerin söylenmesiyle son buldu.