Emekçi kadınlar DİP İkitelli bürosunda bir araya geldi: “Ekmek, gül ve hürriyet istiyoruz!”

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle emekçi kadınlar 5 Mart’ta DİP İkitelli bürosunda bir araya geldi. Emekçi kadınların oldukça yoğun katılım gösterdiği etkinlik kahvaltı ile başladı. Ardından etkinlik yapılan konuşma ile devam etti.

Konuşmasını yapan yoldaşımız sözlerine kadınların neden 8 Mart mücadelesine omuz vermesi gerektiğini anlatarak başladı. Bu yıl 8 Mart’a büyük bir ekonomik krizle girdiğimizi ve krizin bedelini de her zaman ilk olarak kadınlara ödetildiğini vurgulayarak devam etti. Mevcut iktidarın tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de kadınların kazanımlara saldırarak, bu kazanımları gasbederek kadın düşmanı politikalarına devam ettiğinin altını çizdi. Kadınların kurtuluşunun ve iktidarın saldırılarını püskürmenin yolunun yine kadınların vereceği mücadeleden geçtiğini belirtti. Kadınların her alanda bu mücadeleyi vermek zorunda olduğu ve bu mücadeleyi verirken örgütlenmesi gerektiğinin özellikle altını çizdi. Yoldaşımız konuşmasını tüm kadınları alanlara ve 8 Mart mitingine davet ederek bitirdi.

Etkinlik çekilen halayların ardından, çam sakızı çoban armağanı verilen hediyelerin ardından yapılan sohbetlerle son buldu.

Yaşasın 8 Mart yaşasın mücadelemiz!

Yaşasın ekmek gül ve hürriyet mücadelemiz!