Tuzla HT Solar’dan bir işçi: NATO biz işçilerin kanlısıdır!

Tuzla HT Solar’dan bir işçi: NATO biz işçilerin kanlısıdır!

Selamlar dostlar ve yoldaşlar. 23 Ocak 2024 tarihinde bu memleketin vekilleri Türkiye emekçi halkı adına utanç dolu bir karara imza atmıştır. Aylardır NATO ile bir pazarlık kozu haline getirilen İsveç’in NATO üyeliği meclis çoğunluğunun onayı ile kabul edildi. Zaten iktidar ve muhalefet de İsveç’in NATO üyeliğine karşı çıkarken hiçbir zaman NATO’nun kendisine veya yayılmacı politikalarına esaslı bir itirazda bulunmadı. Oradaki siyasi mülteciler bahane gösterilerek bazı gerekçeler sunuldu, zamanla F-16 satışlarının ABD tarafından onayı gündeme geldikçe o gerekçelerin de iktidarın asıl derdi olmadığı anlaşıldı. Böylelikle emperyalizmin bu eli kanlı örgütü dünya halklarına kan kusturmak üzere gücüne güç katmış oldu. Hem de geçtiğimiz yılın Mayıs ayında bu halkın seçtiği vekiller sayesinde! NATO’nun dünya halklarına karşı nasıl terör estirdiğini yaşadığımız coğrafyadan biliyoruz. Ancak NATO’nun Türkiye işçi sınıfı için ne anlama geldiğini tam olarak anlamak için biraz hafızayı tazelemek gerekiyor.

Türkiye topraklarında NATO demek darbe demektir. Bundan 8 yıl önce, 15 Temmuz darbesinde meclisi bombalayan uçaklara yakıt ikmali yapan tanker uçaklar NATO’nun İncirlik üssünden kaldırıldı. Bundan 44 sene önce işçi düşmanı 80 darbesinin baş mimarları “Bizim çocuklar başardı.” denilerek NATO tarafından tebrik edildi. Bundan 64 sene önce 27 Mayıs darbesinde CIA tedrisatından geçen Alpaslan Türkeş “NATO’ya ve CENTO’ya bağlıyız.” diyerek kimlerin tarafında olduğunu tarihe not düşmüş oldu.

Maraş, Çorum, Gazi gibi birçok katliamda NATO’nun izleri vardır. Ülkücüler tarafından katledilen DİSK’in tarihi önderi Kemal Türkler’den 1 Mayıs 1977’de katledilen işçilere, Halepçe’deki Kürtlerden Filistin’deki Araplara kadar dökülen her kanda NATO terörünün parmağı vardır. NATO işçi sınıfı ve ezilen halkların düşmanıdır. O yüzden tüm işçi sınıfı, emekçi halkımız ve ezilen halklar hep birlikte haykırmalıdır: NATO’dan çık! NATO’yu yık!

Tuzla HT Solar’dan bir işçi

Bu yazı Gerçek gazetesinin Şubat 2024 tarihli 173. sayısında yayınlanmıştır.