İzmir’de “geçinemiyoruz” mitingi

İzmir’de Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla, art arda yapılan zamlara ve giderek artan yoksulluğa karşı Gündoğdu Meydanı’nda 3 Nisan Pazar günü bir basın açıklaması düzenlendi. Kitlesel katılım ile gerçekleşen, DİSK ve KESK’e bağlı sendikalar, çeşitli meslek örgütleri ile siyasi partilerin katıldığı eylemde basın açıklamasını DİSK Ege bölge temsilcisi okudu.

Açıklamada işsizlerin, geçinemeyenlerin, barınamıyoruz diyenlerin omuz omuza vererek; işçinin patrondan daha yüksek vergi verdiği bu düzene son vermesi gerektiği vurgulandı. İşçinin, emekçinin seçimden seçime hatırlandığı, patronların ise senelerdir SGK-vergi indirimleri ve teşviklerle palazlandırıldığı, bir gecede vergilerinin sıfırlandığı bu adaletsiz gidişi kabul etmedikleri dile getirildi. Basın açıklaması, “Biz bu ülkenin emekçileri, yoksullaştırılan halkı, toplumun %99 olarak %1’in faturasının bizim sırtımıza yıkılmasına artık yeter diyoruz.” sözleriyle devam ederken, açıklamanın sonunda yeryüzünün en büyük suç örgütü olan NATO’dan çıkılması, emperyalist üslerin kapatılması çağrısı yapıldı. Açıklama 1 Mayıs’ta güçlü ve kararlı şekilde alanları doldurma çağrısı ile sonlandı.

Devrimci İşçi Partisi de eyleme “Krizi yaratan bedelini ödesin!”, “İşsize iş, herkese aş, emekçi halka hürriyet!”, “Fabrikalar bankalar devletin, devlet işçinin olacak!”, “NATO’dan çık, NATO’yu yık!” yazılı dövizlerle katıldı. Devrimci İşçi Partisi, işçi ve emekçileri sınıf siyasetine, sendikaları genel greve çağırdı.