İşçilere kapanan kasalar reklam için açıldı!

İşçilere kapanan kasalar reklam için açıldı!

İzmir Kemalpaşa’da bulunan Abalıoğlu Lezita fabrikasında Öz Gıda-İş sendikasında örgütlü işçiler, patron tarafının yetkili sendikayı tanımaması ve toplu iş sözleşmesi görüşmelerine yanaşmaması sebebiyle 8 Mart’ta başlayan grevini sürdürüyor. Bugün itibarıyla 205. gününü dolduran grevde, işçiler 26 Eylül Perşembe günü Göztepe Basketbol ile Lezita arasında gerçekleşen sponsorluk anlaşmasına tepki göstererek Göztepe Spor Kulübü’nü bu anlaşmayı iptal etmeye davet etti. Abalıoğlu Lezita şirketi bu sponsorluk anlaşmasına göre, kulübe 3 milyon lira ödedi ve Lezita’nın ödediği bu tutar sponsorluk harcamalarının vergi mevzuatına göre vergi matrahından düşülecek.

Lezita’da hâlâ devam eden grev sürecinde patron tarafı defalarca işçi ve sendika düşmanlığı örnekleri ortaya koymuştu. Fabrikanın önüne aylarca sürecek bir jandarma barikatı kurulmuş, işçiler defalarca jandarmanın düşmanca saldırısına maruz kalmıştı. Yine grevin ilk günlerinde Abalıoğlu Lezita patronu Hindistan’dan ucuz işgücü ithal ederek grev kırıcılığına girişti. Bu grev kırıcılığı yetkili iş mahkemeleri tarafından da tescillendi.

Fabrikasındaki işçileri asgari ücrete, uzun çalışma saatlerine ve kötü şartlarda çalışmaya mahkûm eden Abalıoğlu Lezita patronu, işçilere vermekten vebadan korkar gibi korktuğu paraları sarsılan itibarını yeniden kazanmak için İzmir’in en köklü spor kulüplerinden birinin basketbol takımına sponsor olarak ödüyor. Lezita işçileri, içinde binlerce işçi ve emekçi bulunan Göztepe taraftarını bu anlaşmaya tepki göstermeye, greve omuz vermeye ve Lezita marka ürünlerin boykotuna katılmaya çağırıyor.

Grevci Lezita işçileri ve Öz Gıda-İş sendikası Göztepe Spor Kulübü’nü bu sponsorluk anlaşmasını iptal etmeye davet ediyor. Göztepe Basketbol şubesi bu sponsorluk anlaşmasını derhâl iptal etmeli, Lezita’nın işçi düşmanlığına ortak olmamalıdır.