Grev kırıcılığı tescillenen Lezita’da Jandarma grevci işçilere saldırıyor!

Grev kırıcılığı tescillenen Lezita’da Jandarma grevci işçilere saldırıyor!

İzmir’in Kemalpaşa ilçesindeki faaliyet yürüten Lezita’da fabrika yönetiminin Öz Gıda İş üyesi işçilerin başlattığı grevi kırmak için işçi alımı yaptığı grevin 40. gününde hukuki olarak tescillendi. Grev kırıcıların çalışmasını engellemek için farikaya gelen memur ve avukatların fabrikaya girişi jandarma tarafından engellendi. Jandarma grevci işçilere biber gazı ile saldırdı. Bugün (16 Nisan Salı) ise Jandarma grev kırıcılığa müsaade etmeyen 16 grevci işçiyi gözaltına aldı. 8 işçi ise yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Lezita’nın grev kırıcılığı tescillendi

Abalıoğlu Holding’e bağlı Lezita’da işçiler Öz Gıda İş Sendikası’nda örgütlenmiş, patronun sendika tanımaz tavrı sonucu 40 gün önce greve çıkmıştı. Grev ilk günkü coşkuyla sürerken Denizli İş Mahkemesi, Lezita grevinin başladığı 6 Şubat’ta patronun işe aldığı 483 kişinin grev kırıcılığı yaptığını tespit etti. Mahkeme emsal teşkil edecek bir karar vererek grevi kırmak için işe alınan herkesin işten çıkarılmasına karar verdi. Mahkeme kararı ile grev kırıcılığı durmak için fabrikaya gelen icra memurları ve sendika avukatları grevin ilk gününden bu yana patronun emirlerini uygulayan jandarma tarafından fabrikaya sokulmadı. Grev kırıcı olarak işe alınan işçiler arka kapıdan fabrikaya sokuldu. Grevci işçilerin fabrika kapısında duruma tepki göstermesi üzerine jandarma biber gazı ile işçilere saldırdı. Bazı işçiler ve sendika yöneticileri yaralandı. Öte yandan sendika ve hukuk tanımaz Abalıoğlu patronları ve onların korumalığını yapan jandarmanın tüm baskılarına rağmen greve devam eden işçiler Öz Gıda İş’in bağlı olduğu konfederasyon Hak-İş’e “grevi sahiplenin” çağrısı yapıyor.

Bu grev hepimizin

Lezita grevinin kazanması başta Turgutlu, Kemalpaşa bölgesi işçilerine, ardından memleketteki tüm işçi sınıfına umut olacak, sendikalaşma mücadelesine girecek her işçiye cesaret verecektir. Bu bağlamda tüm işçi ve emekçileri iş, aş ve hürriyet için grev yolunu seçen Lezita işçilerinin yanında olmaya çağırıyoruz. Lezita grevi hepimizin grevidir!