Corning işçisi geri adım atmıyor! Corning grevi mutlaka kazanacak!

Corning işçisi geri adım atmıyor! Corning grevi mutlaka kazanacak!

DİSK’e bağlı Lastik-İş Gebze Şubesi’nde örgütlü Corning Kablo işçileri 14 Temmuz tarihinde greve çıkmıştı. Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde (GOSB) bulunan Corning Kablo fabrikası işçileri, o günden beri grev çadırlarından ayrılmıyorlar. 1 Kasım itibarıyla grevin 110. gününü geride bırakan Corning Kablo işçileri, istedikleri oranda zam almadıkları sürece toplu iş sözleşmesini (TİS) imzalamayacaklarını çadırı ziyaret eden herkese hissettiriyorlar.

2022 Temmuz ayında 8 bin 500 lira kök ücrete sahip olan Corning işçileri, Temmuz’dan sonraki 6 ayın sonunda sözleşme sürecine girdikleri için enflasyon zammı almamışlardı. Yani Temmuz 2022’den beri aynı maaşı alıyorlardı. Ocak’ta başlayan ve 7 ay süren TİS görüşmeleri, patronun yüzde 60’lık bir zammın üzerini kabul etmemesi nedeniyle 14 Temmuz’da grevle sonuçlanmıştı. Aradan neredeyse 4 ay geçti, Ekim’in ortasına kadar, sendika ile fabrika yönetimi arasında dikkate değer hiçbir görüşme yaşanmadı. Ekim ayının son iki haftası patron tarafı görüşme talebinde bulundu ve art arda iki pazartesi günü sendika ile fabrika yönetimi arasında görüşmeler gerçekleşti. Fakat sözleşmede bir ilerleme kat edilemedi.

MESS Grup Toplu Sözleşmesi devam ederken, işçi sınıfının gözleri hala Corning Kablo işçilerinin üzerinde. Corning Kablo işçisinin kazanımı hem MESS fabrikaları işçilerinin hem de sözleşme dönemine giren başka fabrikaların kazanımı olacak.

Gebze, Tuzla, Dilovası bölgelerinden işçiler Corning Kablo çadırını ziyaret ederek sınıf kardeşlerinin yanında olduklarını gösteriyorlar. Devrimci İşçi Partisi olarak biz de Corning Kablo grevini destekliyor ve grevin başarıyla sonuçlanması için elimizden geleni yapıyoruz. Corning grevi mutlaka kazanacak!

Bu yazı Gerçek gazetesinin Kasım 2023 tarihli 170. sayısında yayınlanmıştır.