Bursa OYAK Renault'tan bir işçi: Metal işçileri MESS’in sefalet ücret dayatmasına boyun eğmedi!

Bursa OYAK Renault'tan bir işçi: Metal işçileri MESS’in sefalet ücret dayatmasına boyun eğmedi!

OYAK Renault'ta tedarik sorunu ve araç satışlarındaki azalmadan dolayı bu sene de üretimde duruşlar devam edecek. Yılsonuna kadar aylık en az bir hafta üretim olmayacağı konuşuluyor. Yapılan duruşlarda ücretler %76 üzerinden kesinti yapılmaya devam ediliyor. Bu demek oluyor ki bu sene de duruşlar yüzünden tam maaş alamayacağız. Fabrika da yeni Dacia projesi çalışmaları devam ediyor. Bu sene içinde üretime başlanacak.

MESS sözleşmesi greve çıkmadan imzalandı. Fabrikada ki birçok kişinin istediği rakama yakın zam oranına imza atıldı. Türk Metal sendikası yüz yılın sözleşmesi dese de fabrikada işçilerin çoğunluğu ülke ekonomisinden dolayı bir seneye kalmaz maaşların eriyeceğini bildiği için sevinemiyor. Fabrikanın çoğunluğunda greve çıkılsaydı daha fazla alabilirdik düşüncesi var. İşçilerin greve çıkalım baskısına karşı Türk Metal sendikası greve çıkmaya yanaşmadı.

Bu zam oranı fabrikalardaki metal işçilerinin baskısı üzerine alındı. Metal işçileri MESS'in dayattığı sefalet ücretine boyun eğmedi! Bugün ne kazandıysak birliğimizi ve Grev irademizi ortaya koyarak kazandık!

Bursa OYAK Renault'tan bir işçi

Bu yazı Gerçek gazetesinin Şubat 2024 tarihli 173. sayısında yayınlanmıştır.